söndag, januari 18, 2009

Om omslag

Omslaget nere till höger är ganska läskigt.Apropå ingenting egentligen (men nåt ska man ju blogga om) så tänkte jag på det där med filmomslag/posters; att jag har lite fördomar om dem. Kom att tänka på saken när jag stötte på filmen "La Nuit des traquées" (aka "Night Of The Hunted") vars olika omslag/posters du ser på bilden här intill. Jag tänker alltid att när det handlar om film så görs det hela tiden nya bilder för att locka mera publik till filmen, och att det är lite simpelt och dassigt att göra så.

Däremot, när det kommer till böcker, som ju ofta får nya bilder på sig vartefter att nya upplagor kommer ut, så tänker jag inte så. Men syftet med bildbytandet på böcker torde ju vara ungefär detsamma: att locka nya läsare. Lite fördomsfullt av mig, som sagt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ur en något subjektiv och möjligtvis reaktionär betraktelse av media som marknadsför böcker med bild och text dvs film i ett senare omvandlat format torde det ju vara ganska förmodat att en nyversion av gammalt material i bästa form sett ur sitt grundperspektiv där hela stommen vilar på det kulturella inslaget ifråga om framställning,distribuering och såväl marknadsföring lockar fram ett nytänkande på även äldre material.D.V.S avklätt ur ett marknadsförande synsätt väcker det mesta ett helt nytt intresse jämfört med ett tidigare äldre och förmodligen redan känt exemplar av denna bok / film.PelleTrix

Johnny sa...

>>OBS! Nakenvarning på länken ovan.<<

Pelletrix: Jag tycker att bild nummer två inte var särskilt "säljande". Hon hade nog formatomvandlat sig ett par snäpp för mycket.

RvS sa...

Tänkte samma sak när jag såg det nya omslaget till filmen (som jag inte sett) - jäklar kommer sälja bra på Science Fiction-bokhandeln i Gamla Stan samt på nätet!

Tycker omslaget uppe till vänster är supersnyggt btw!

Johnny sa...

RvS: jag såg att du hade skrivit om filmen.