måndag, januari 26, 2009

Skriver om filmfestivalen

Göteborgs filmfestival pågår just nu, och den har förresten en videoblogg (med visserligen bara en - men bra påhittad - film i sig i skrivande stund). Efter vad jag har förstått (=hört om på tv, typ) så visas på festivalen en film bestående av bortcensurerade filmklippklipp*. Jag hittar den inte på hemsidan. Är väl dålig på att leta.

Men jag minns en grej. Jag minns att när jag var ung tonåring så gick snacket om att vissa vardagar (passande nog när man gick i skolan då) så visades det just såna bortcensurerade klipp på nån biograf. Minns jag rätt? Jag drar mig till minnes att jag var otroligt sugen på att se klippen, men att det liksom aldrig blev av.

Bloggar jag vet är på filmfestivalen: Clara bessijelle’s Blog, den andra bloggen.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,
---
* Jag märkte först efteråt att jag hade råkat skriva klipp två gånger. men eftersom det såg rätt kul ut behöll jag det.

4 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Jo, jag minns det också, och det stämmer nog så till vida att man har den medborgerliga rätten att ta del av det som myndigheten Statens Biografbyrå har klippt bort. Materialet räknas väl som offentlig handling antar jag. Så, om man begär att få se något särskilt material så tror jag att de ska skaffa fram det.

Johnny sa...

p-e: De servicen borde ligga på nätet. man borde kunna välja och vraka bland allt borklippt, och pussla ihop sin egen film av'et.

Rutan sa...

Det var något jag missade. Men en massa annat fanns det att se på festivalen.

Johnny sa...

Rutan: Det kan jag tänka mig, och man kan ju inte se allt.