fredag, januari 23, 2009

Technical Requirements

Det kan vara kul och intressant att läsa om vad de olika stjärnorna har för olika krav på vad som ska finnas på plats i deras loger. Typ, Mariah Carey, läste jag nånstans, har krävt att det ska finnas en speciellt utsedd person att ta hand om hennes använda tuggummin, och Rolling Stones ville visst att det skulle finnas HP-sås.

De vill ha saker som gör att situationen känns hemma och välbekant, kan tänkas, och för att allt ska liksom flyta på. Man läser sånt ibland. Däremot vet jag inte om jag har läst så ofta om vad artister kräver för fason på scenen; vad som ska finnas där och hur det ska se ut.

Kanske inte så intressant egentligen, men kanske ändå lite; en inblick i hur det funkar. Kom att tänka på saken bara, när jag var inne på The Tiger Lillies hemsida och såg specifikationerna omkring hur man bokar dem. Inget konstigt eller extremt, men ändå lite intressant att se hur det kan se ut.
Please provide on stage a baby grand piano recently tuned to 440 hz concert pitch (before we arrive at the venue), three chairs (without arms) and a smoke machine (with remote) for all concerts, notify our booking agent a.s.a.p. if there is any problem with these requirement. Electric keyboards/pianos are NEVER acceptable, no matter how good quality they are.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
---

2 kommentarer:

Magnus sa...

Kolla in de inscannade "riders" som plockats upp från en mängd kända artister här: http://www.thesmokinggun.com/backstagetour/index.html

Här finns mycket intressanta detaljer. INXS' krav på sprit och mat ser inte illa ut, och James Browns krav på vad som ska finnas bakom scenen får en att inse varför han räknades som en tuff förhandlare. Långt från countrybandet som åker hundratals kilometer varje dag och spelar för 30 dollar.

Johnny sa...

Magnus: Sköna listor. Man skulle kunna komponera ett riktigt rock-smörgåsbord utefter dem.