torsdag, februari 12, 2009

Ett ögonblick på min blogg

En färg som alltid har fascinerat mig - när jag är inne på Statcounter - är den gröna. Den symboliserar de besök på under fem sekunder man har haft på sin blogg. Det varierar kanske lite från stund till stund, men siffran runt 80% är ändå ganska vanligt i mitt fall.Vad hinner man på fem sekunder? Jag testade att gäspa nu, och det tog mig 6 sekunder. Medan jag gäspade skulle alltså en besökare: 1-komma in på sidan. 2-upptäcka att här fanns inget nytt/av intresse. 3-gå vidare. Det är rätt kvickt gjort.

Det första jag brukar tänka på när jag ser jättegröningen är att dessa besökare måste vara ena hetsiga typer. Men nu rannsakar jag mig; är jag själv en sådan? Jag öppnar ett nytt fönster och besöker några bloggar. Och ja, i viss mån är jag faktiskt det. I viss mån är jag faktiskt en av de gröna jag med - en hetsig typ.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
---

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fem röda? Imponerad av de där blixtsurfarna!

En fråga bara.. du som har Blogspot... Finns det ingen automatisk statistikräknare där? Jag har nämligen startat en slags dagbok för jycken och tänkte att mamma kunde kika in där och se att JO han växer...
Men det finns ju bara en knapp där man går in i sin profilvy... är det allt?

schmut sa...

var hittar du det hjulet? har du kanske betalräknaren?

de flesta av mina besök numer är rena nollor och då menar jag att de syns bara som besök och inte som någon som spenderat någon tid.
jag fick dock för mig att en del sådana, som trots allt slutat i kommenterar, är folk som läser sidor i nedkopplat läge. jag trodde visserligen det dog ut med modemtiden, men det kan ju vara ett sätt för folk att inte synas.

Johnny sa...

paljettenq: De seha och eftertänksamma besökarna är naturligtvis de finaste, det vill jag ha sagt, trots att jag själv inte tillhör dem.

Nä, jag tror inte Blogger har nån besöksräknare. Dy får vackert slänga in statcounterkoden i en sidowidget (den syns inte, om du inte vill, förresten).

Johnny sa...

schmut: Närå, jag använder inget som kostar pengar. Man kommer till hjulet genom att trycka på "Visit Lenght".

Anonym sa...

Är du säker på att det gröna representerar enbart mänskliga besökare? Det finns många bottar som trålar på nätet.

Johnny sa...

Anonym: Har ingen aning. Den korta besökstiden skulle ju kunna tyda på det.

Plastfarfar sa...

Ligger man kvar på förstasidan utan att läsa in någon annan sida så ser Statcounter det som ett kort besök, har jag läst någonstans.

Minuträknaren börjar tydligen inte ticka förrän man byter sida eller ligger kvar på förstasidan med dess inlägg i en halvtimme eller så.

Detta med gardering för att jag minns något jag läste för minst ett år sedan rätt.

Plastfarfar sa...

Åh, vilken WV jag fick nu: HARFIS. Annars intet att förtälja.

Plastfarfar sa...

A Magic Night: Via WV nitichit och Google kom jag hit: En sida som ligger och skvalpar sen åratal tillbaka utan minsta uppdatering.

En eda på nätet, kan man säga och något som Nitichit Supankoson iofs inte lägger ut något pinigt på, men om några år kommer hon nog att påminnas om den av glada kamrater.

Internet at it best, på något vis.

Johnny sa...

pf: Det läskiga är ju att man själv har lämnat en del såna här liknande hemsidesspår efter sig på nätet, och som man har glömt var de ligger och framför allt hur man tar bort dem.