onsdag, februari 11, 2009

Grannen snarkar

Jag tror att jag skulle bita ihop och hoppas att det går över. Det kan ju vara en period. Problemet är att om man lägger sig i som granne så kan det uppstå konflikter och bli väldigt surt.

Så besvarar svarar relationsexperten Katerina Janouch en läsarfråga i Allt om barn. Frågan ställdes av ett par som har tröttnat på bebisskrik hos grannen och undrar vad fan de ska göra.

Jag har faktiskt, sen nån vecka tillbaks, begåvats med ett liknande problem. Eller problem och problem, förresten - jäkla störande är det väl inte. Men lite störande är det, och faktiskt ganska fånigt till sin natur; grannen intill (en ganska respektingivande herre med turban, om jag har sett rätt) har börjat snarka.

Alltså, det handlar inte om nåt vanligt snarkande - det handlar om stötvisa jordskalv. Till på köpet har detta förresten slutligen bevisat att grannens säng bara står ett par meter bredvid min, fast med en vägg emellan då. Jag har länge misstänkt det. Ja vad gör man?

Precis som Katerina Janouch säger så är det nog ingen vidare idé att klaga, främst för att vad tusan ska grannen göra åt saken - stoppa fetvadd i munnen? Troligen blir det väl att jag får gå och köpa fetvadd, antar jag. Dessutom är det väl mer synd om hans stackars familj. Och förresten kanske det är övergående, när jag tänker efter, för det började ju rätt plötsligt. Karln kanske bara är förkyld.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

13 kommentarer:

Peace in mind sa...

Haha, vilket är värst? Snark eller k-ljud? Alltså, under en period i livet bodde jag bredvid en kvinna som var extrem screamer. Helt omöjligt att möta henne i hissen utan att börja fnissa...

Mitt tips ang turbanmannen är att släppa ner i brevlådan, ett gäng såna där näsklämmor som ska vara så effektiva mot snarkning. Med vänlighet kommer man väääldigt långt...

Johnny sa...

Pim: Nja .. så störande är det ju inte. Fast när jag tänker efter är det kanske farligt för'n - hans turban kanske lindar upp sig och han sväler den.

Elisabet sa...

Vägg i vägg med min storasyster bodde en lååång, välbyggd man från Karibien.

När jag var på besök hos henne, vaknade jag av ett rytmiskt gnisslande .., väldigt rytmiskt .. och jag tänkte på den stilige mannen och hans fästmö.

Och jag vände och vred mig och försökte somna och det hela tog aldrig slut och jag tänkte ännu mera på mannen i hissen.

Vilken ork!

Till slut gav jag upp och skulle hämta vatten .., då passerar jag vardagsrummet där min storayster låg på soffan (jag hade, som främmande, fått hennes säng) .., döm om min förvåning när det visade sig vara HON som skar tänder nåt så gräsligt!!

Det var det som hade låtit som resårmadrass-gnäll ..-)

Jo, jo.

Johnny sa...

Elisabet: Haha - jag trodde det skulle sluta med att det var syrran som var inne hos karibianen (eller om det kanske heter karbinjären) :-)

Peace in mind sa...

...att SVÄLA turbaner kan vara dödligt har jag hört...

Johnny sa...

Pim: Haha .. när han har svalt den sväller den. Det är det som är så farligt.

H C Barregren sa...

Ge honom en sån här i present: http://www.renasnoken.se/index.html

Det gör underverk!

P.S. Min ordverifiering är "Bealla"

Johnny sa...

HCG: Den är säkert bra ... men den ser ut som vore den plockad från Guantánamo-fängelsets överskottslager. :-)

Maria sa...

Du får gå till apoteket och köpa en sån där snarkpryttel som man stoppar in i nosen till natten... och kasta i den i grannens brevlåda... skriv en lapp där du påstår att han blivit utvald att prova tingesten!!!

Maria sa...

... du får fejka så kuvertet ser ut att komma från snarkpryttelföretaget... eller apoteket!

Johnny sa...

Maria: Vi får se först om det går över, innan jag tar till såna metoder. :-)

Plastfarfar sa...

När jag kom in i en lägenhet i slutet av 80-talet så hörde jag taktfasta dunkanden sent om kvällarna från en granne i ca 90 BPM halvtimmar i ända.

Den första tiden var jag faktiskt imponerad, för att inte säga avundsjuk, även om det hela syntes vara lite monotont. Fantasilöst, om man säger.

Sedan hamnade jag och grannen på samma möte i föreningen och jag lyckades ta mig mod till att nämna saken. Man vill ju faktiskt sova när klockan är elva på kvällen. Reaktionen blev omedelbar:

Dottern förbjöds att använda sin studsmatta efter nio på kvällen...

Johnny sa...

pf: haha - där fick du för din snuskiga fantasi. :-)