tisdag, februari 10, 2009

Hur funkar det med dem som redan har glasögon?

Det har skrivits rätt mycket om 3D-bio på sistone, nu senast igår. Barnfilmen Bolt och U2:s konsertfilm är exempel som har lagts fram på hur bra det kan bli. Dessutom är glasögonen inte längre fladdriga pappersvarianter med röda och gröna plastglas, utan ser ut som vanliga glasögon och är antagligen rätt välsittande.

Ja just det, tänker jag - hur blir det med glasögonen? Jag menar för såna som jag - såna som redan har glasögon. De gamla pappersglasögonen gick ju till nöds att kränga över de vanliga, men det lär ju inte gå med de nya. Eller kommer biograferna att tillhandahålla glasögon med "klips", såna utan skalmar som man knäpper fast på sina vanliga?


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
---
Update: Jag ringde SF och frågade. Det som gäller, sade hon jag pratade med, är att man får sätta 3D-brillorna över de vanliga. Hon hade sett folk göra det, och de verkade inte ha några problem. Naturligtvis är det ju inte SF själva som sitter och knåpar ihop glasögonen, utan de köps in, så jag föreslog att hon via sina eventuella interna kanaler skulle kolla upp om även klips-varianter fanns att få från tillverkaren. Jag föreställer mig att såna vore bekvämare.

12 kommentarer:

Elin sa...

Det där var en intressant fråga som jag själv har funderat på. Men när jag fick prova 3D-glasögon förra året så var jag tvungen att ha på mig mina vanliga glasögon under 3D-glasögonen för att se någonting, och det var en obehaglig upplevelse... så det vill jag inte vara med om igen.

Johnny sa...

Elin: Nån borde ta reda på hur det förhåller sig.

Terra sa...

Jag har som glasögonbärare frågat samma fråga utan att få något svar. Det verkar inte finnas något svar.

Anonym sa...

Antar att det här med 3D-glasögon är värdelöst för de som inte är samsynta ...

Johnny sa...

Terra: Man borde ringa sf, eller vem det nu är.

anonym: tja .. det borde ju gå att ta reda på.

Pierre sa...

När jag kollade på U23D gick det alldeles utmärkt att ha 3d-glasögonen utanpå mina vanliga. De är tillräckligt stora liksom.

Kan för övrigt rekommendera filmen, det var något HELT annat än 3d-filmerna som man kunde se på SVT på 80-talet.

Johnny sa...

Pierre: okej, utanpå alltså. Men nog borde en klips-variant finnas.

Anonym sa...

Har sett en hel del 3D filmer i England, riktigt rolig upplevelse, och jag kan intyga att det gar utmarkt att ha 3D glasogonen utanpa de vanliga.

Johnny sa...

Anonym: det är skönt att höra dig säga det, för jag är sugen på att se en 3D-film, men har oroat mig för glasögonfrågan.

aim2free sa...

Detta med dubbla glasögon är inget problem. Redan 1976 såg jag 3D på bio i Östersund, och då avnände man polariserande ljus, där ljuset var vridet 90 grader för vardera ögat. Det gick utmärkt att ha dessa glasögon ovanpå ens vanliga glasögon. Däremot kunde min flickvän inte se texten först. Hon hade stark syn-preferens för ett öga, men det gick bra att se texten då hon vände glasögonen upp och ned.

Johnny sa...

aim2free: tack, nu blir jag ännu mer lugnad.

Johnny sa...

JAG HAR VARIT PÅ BIO NU, OCH HAFT 3D-GLASÖGON OVANPÅ MINA VANLIGA GLASÖGON. JAG ÄR GLAD ATT KUNNA RAPPORTERA ATT DET FUNKADE FINFINT.