onsdag, februari 11, 2009

Knapp i pannan

Att jag tog livet av mig inatt är inte så illa som det låter, eftersom det bara var en dröm. Däremot var sättet jag gjorde det på ganska märkligt och därför värt att återberätta. Drömmar i bloggform gör ingen glad så jag det kort.

Jag minns inte vad drömmen handlade om, men det var nåt thrilleraktigt. Halvvägs in i den fick tydligen regissören för sig att byta från förstahandsperspektiv - alltså sett ur mina ögon - till ett betraktande från avstånd, och jag som huvudperson var tvungen att försvinna.

Jag satt i en sjuksäng, och av nån anledning var jag förresten Christopher Walken. Jag skulle bort ur handlingen och allt jag hade till buds var den höga hatten från Monopol. Så jag placerade hattens topp mot min panna, kröp upp på knä, vände mig mot väggen bakom sängens kortända och dunkade pannan mot väggen.

Hatten gled in hela vägen till brättet. Ungefär som när man avlivar en ko alltså, och allt som nu syntes var en silvrig knapp i pannan, med ett hål i. Detta såg jag utifrån, eftersom jag hädanefter i drömmen såg saker och ting utifrån.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag hade förresten Christoper Walken i kassan igår.

Och Robin Williams.

Inte illa.

(Ja, deras dubbelgångare, alltså).

Johnny sa...

Elisabet: Walken ser klart farlig ut, medan Williams ser mer lurig ut.

Översättarhelena sa...

Men gud så äckligt! Nu kommer jag säkert också att drömma mardrömmar om Monopolhattar.

ab sa...

Allt du hade behövt var Robin Williams, han kan prata hål i huvet på en ryttarstaty.

Men vilken dröm. Du drömmer lika originellt som du skriver! Du kanske har en dold vilja att kämpa för ett högre mål?

Johnny sa...

ö-helena: Äsch, det var inte så farligt, jag dog ju på fläcken och fick ett nytt perspektiv på köpet.

ab: Ja han är verkligen snacksalig.

Alla: Det märkliga var att jag lyssnade på en Stephen King-novell där huvudpersonen råkade skjuta sig i huvudet. Hon överlevde. Hon tittade sig i spegeln och stoppade sedan in en kajalpenna (eller vad fan det heter) nästan en decimeter in i hålet. Nu skulle man ju kunna tro att min dröm hade påverkats av detta. Icke .... jag lyssnade på novellen nu i morse, alltså efter drömmen! Spooky.

Magnus sa...

ab: skicka Robin Williams rtill Malmö. För somliga där är det en avgörande fråga att få bort ryttarstatyn av karl X Gustav från Stortorget, eftersom de ser detta momument som ockupationsmaktens insegel mitt i staden, ännu efter 350 år (statyn är inte fullt så gammal förstås).

Petronella sa...

"Drömmar i bloggform gör ingen glad" - med undantag för denna drömmen i så fall för den var helt fantastisk. På ett creepy sätt alltså.

Johnny sa...

petronella: Tack. Men håll med om att andras drömmar är märkligt trista - trots deras fantastiska innehåll.