tisdag, februari 17, 2009

Knasig tillfällighet

USA: Muzzammil Hassan, grundaren till en islamisk tv-station (vars syfte är att motverka den stereotypa bilden folk har om muslimer), har halshuggit (!) sin hustru Aasiya. Jag läste om det i SvD. Där stod det inte så mycket så jag gick till CNN för att se om jag kunde hitta nåt mer. Nja, så mycket mer stod det väl inte, men däremot hittade jag en knasig reklam. Jag undrar om det funkar som så att likt Google-annonserna så styrs reklamens innehåll av textens. Fast det kanske bara var en tokig tillfällighet ändå. Den här reklamrutan fanns i alla fall bredvid artikeln.Tragiskt och knasigt på samma gång.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jeez ... och han ska vara en måttfull muslim!? Bevare oss väl!

Joakim sa...

Han var sin egen värsta fiende verkade det som. Han befäster mångas fördomar. Som tur är inte alla muslimer som honom.

Johnny sa...

Anonym: Ja han visade sig vara en mindre lyckad frontman för saken.

Joakim: Han var en mördare, och såna finns det ju gott om inom alla slags kulturer. Men att han valde just dekapitering var ju mindre lyckat.

Moneyman sa...

Oj, vilken ironi. En man som ska motverka muslimska stereotyper begår ett äkta islamistiskt extremistdåd. Ja, se där.

Johnny sa...

Moneyman: Nåja, det framgår ju inte av historien om det var "ett äkta islamistiskt extremistdåd". Han kan ju faktisk ha varit en helt vanlig idiotmördare.

Anonym sa...

Johnny: Du ursäktar händelsen på ett väldigt naivt sätt. Halshuggning är typiskt islamistiskt då muslimer anser att separeras huvudet eller övriga kroppsdelar från varandra så kommer man inte till paradiset eftersom man inte är hel.
Vilket låter sunt eftersom hon ansökte om skilsmässa.

Johnny sa...

Anonym: Jag vill bara vara lite motvikt, eftersom man nu ändå inte vet. Men visst, det är ju förargligt att han liksom motsvarade just den stereotypen han ville motverka.

dl sa...

Johnny,

I det här fallet behöver man inte vara särskilt mycket motvikt.

Hade det varit en "vanlig amerikansk idiot" så hade han nog skjutit frun.

Men att bemöda sig med att avskilja huvudet från kroppen... Det känns som ett mycket religiöst färgat dåd.

Säga vad man vill om sådana här grabbar, men de upphör aldrig att förvåna en. Om jag ens blir förvånad längre.

Det pratas så mycket i Sverige om "moderata muslimer" och "vanliga Svenssonmuslimer", men jag har ALDRIG hört en muslim riktigt säga ifrån när det gäller terrordåd som genomförs i islams namn. Möjligen ett halvkvävt "de där är extremister". Är det ett tyst medgivande, att de i själva verket sympatiserar med islamisterna?

Johnny sa...

dl: Jag säger inte emot. Å andra sidan känner jag ett par "vanliga Svenssonmuslimer", såna som går till jobbet varje dag och allt det vanliga, och lika lite som att jag känner ett behov av att "säga ifrån" angående knutby - lika lite tror jag dom tycker sig behöva göra likaledes när det kommer till extrema muslimer.

(nu blev jag visst motvikt igen :-) )

dl sa...

Johnny:
Tack för ditt svar. Du har säkert rätt när det gäller dina bekanta. Allt är inte svart eller vitt. Samtidigt ska vi vara medvetna att islam fortfarande är en oreformerad religion och i förlängningen ett statsskick. Det räcker med att jag säger sharialagar.

Sedan är det hela tiden ett väldigt tassande när det gäller islam. SvD utelämnade ju att huvudavskiljaren var en muslimsk brobryggare. Hade mördaren varit en TV-predikant från den kristna högern (som jag inte heller är överdrivet förtjust i) så skulle detta förmodligen ha slagits upp stort. Nu spekulerar jag visserligen, men av erfarenhet tror jag att det hade blivit så.

Sant är dock att islam inte betyder fred - som många vill ge sken av. Islam betyder underkastelse, som du säkert vet. Det säger det mesta om den religionen.

Ha det gott!

Mattias Jansson sa...

Jag kan inte lata bli att tanka pa Woody Allen-filmen Crimes and Misdemeanors, dar Allen spelar en idealistisk dokumentarfilmare vars projekt om en lyckofilosof stott pa ovantade problem sedan lyckofilosofen skuttat ut fran ett fonster pa 44 vaningen i en skyskrapa...

Johnny sa...

Ja nu har vi nog kommit till diskussionens ände, tror jag, i alla fall i mitt fall. Alla ska och bör tycka och uttrycka det de vill, men jag är nog klar nu.

Stefan sa...

Johnny,

Ja, ta och lägg av med att anstränga dig för att vara motvikt i den här typen av diskussioner. Det förtjänar inte islamisterna. Alla försök att tona ner hotet från islam motbevisas gång på gång på gång av sådana här händelser.

Det här visade väldigt tydligt att de krafter som försöker få oss att tro att islam är helt OK saknar all trovärdighet och i själva verket sannolikt är ute i mycket mörka syften.