tisdag, februari 03, 2009

Om bloggares kläder

Angående blogg-galan igår kväll, och angående utseende på saker och ting, så såg jag en kommentar inne på Marys post med mingelbilder från igår. Det var thebe (som också är en god gammal bloggbekantskap) som menade att:
Men herregud, de ser ju inte ut som de ser ut på sina bloggar! Utom möjligen stationsvakt som tycks vara mest WYSIWYG.
Tja ... om man vill tolka detta fint så kan man ju säga att jag inte vill förställa mig på bilderna i min blogg (och därigenom bespara omgivningen en chock när de möter mig på riktigt). Tyvärr är den bittra sanningen (om man bortser från själva den fysiska kroppen som ju inte går att ändra på) att de kläder jag har till vardags, de har jag även till bloggs och till fest.

Fan, jag har inga kläder. Eller rättare - jag har jävligt få kläder. Det är mitt eget fel, för när jag ibland har pengar så är tanken på kläder som bortblåst. Med det menar jag inte att jag börjar gå naken när jag har pengar på fickan (vilket bara det är en motsägelse) utan att jag total-diss-bortprioriterar klädinköp när det faktiskt är läge för ett sånt.

Det lustiga är att jag faktiskt inte är snobbig på det sättet att jag inte bryr mig om kläder alls. Saken är väl den att jag tittar mer på hur andra klär sig men liksom glömmer bort mig själv. Tro't eller ej - jag har faktiskt en ganska god uppfattning om vad som jag tycker är snyggt i klädväg, och fult.

Snyggast byxor igår, till exempel, hade faktiskt mitt sällskap för kvällen. Paola hade riktigt grymt, tuffa, rutiga braxor. Men eftersom hon var mitt sällskap vore det jäv att utse dem till snyggast benprydnad för kvällen. Istället får det bli en kjol. Den Sessan hade gick i cool gladiatorfason och var kvällens snyggaste, och jag vill minnas att jag även påpekade henne detta.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

16 kommentarer:

ab sa...

Jag tycker du är jättegullig när du håller i din nomineringstavla där i förra inlägget, och du var säkert jättefin också. Det kommer an på den inre utstrålningen, vet du väl! :)

(Wv kallar det taism, det låter väl vackert?)

Ullah sa...

Det är så tråkigt att lägga pengar på kläder. Det känns som slöseri. (Vet att många inte håller med mig på den punkten, men så har jag alltid tyckt.)

Pseudonaja sa...

Jag håller med er. Hade jag mycket pengar så skulle jag lägga ner mer pengar på kläder. Det finns så mycket annat som är roligare att handlar nu när jag inte har mycket pengar...

Johnny sa...

ab: Tack. Mitt nästa projekt ska i så fall bli att jag ska låta den inre utstrålningen läcka ut lite mer. :-)

Ullah: Man borde ha nån slags basgarderob som man kombinerar i olika kombinationer.

pseudo: Ormar till exempel? :-)

Anonym sa...

Bloggare som skriver om (andra) bloggare ... Det är väl snudd på verbal inavel!?

Johnny sa...

Anonym: kan så tyckas. men egentligen handlar det snarare om stärkande av ens nätverks interna trådar.

thebe sa...

I vissa lägen blir det bara krångligare när man ska försöka förklara hur man egentligen tänkte när man sa eller skrev något som kan tolkas på en massa olika vis *skrattar*.

Det jag tänkte när jag skrev var i alla fall att jag ser WYSIWYG som synnerligen positivt. Kläder ser jag knappt. Inte så att jag liksom ser igenom dem heller, så att folk förefaller nakna ;-), men jag kan nästan aldrig återberätta vad folk har på sig. Fast jag kan visst tycka att saker och ting är snyggt också, och till och med i skov gå ut och handla kläder till mig själv :-).

Men dig kände jag igen på fotona från blogg-galan, från foton du haft i din blogg. De andra fick jag lov att läsa bildtexterna för att förstå vilka de var. Och överraskas.

Men det är inte så att jag ser negativt på de som inte föreföll WYSIWYG heller.

För att krångla till saker och ting ännu värre för mina stackars fingrar på tangentbordet.

:-)

Johnny sa...

thebe: Faktiskt, allt annat än WYSIWYG är ju faktiskt en slags fusk och falsk marknadsföring. :-)

Peace in mind sa...

Ju mer kläder, eller snarare ju ärtigare kläder desto mindre behöver du jobba på andra fronter. Och då blir det trist, urtrist...mer avklätt eller nerklätt eller oklätt, men inte naket önskar jag.

Johnny sa...

Pim: Jag tror att nakenbloggande, det är nåt som kommer mer och mer.

Pumita sa...

Helt OT men du gjorde det igen. Myntade ett nytt uttryck: till bloggs. Den är klockren. :D

Jag reser upp mina pengar istället. Betydligt roligare än att betala fantasisummor för små märken på trasorna.

Johnny sa...

Pumita: Och reser man till sydligare breddgrader behöver man ju inte så mycket kläder heller. :-)

Peace in mind sa...

Haha, det tror jag inte...hos mig iallafall. Men du kan ju börja så får vi se hur många som hänger på:)

Johnny sa...

Pim: det är nog många som sitter nakna framför tangentbordet. Dock inte jag just nu.

Peace in mind sa...

Det vägrar jag bara tro på! NAKNA???

Johnny sa...

Pim: Åtminstone sommartid.