tisdag, februari 10, 2009

Spräng upp en kanal

Jag hittade en bild på nån Kiruna-gruva, tror jag att det är, hos Terra Incognita. Men ser det coolt (eller ballt eller tufft) ut eller? Jag vet inte om bilden är ny eller gammal och om det fortfarande ser ut så ....... men gör det fortfarande det så tänk detta: det är ju för tusan en djup, konstgjord kanjon, och titta hur nära vattnet den ligger. Vore det inte hur häftigt som helst om man sprängde bort den där mellangården? Massor med vatten skulle strömma in, och av kanjonen skulle det bildas en riktigt djup och lång sjö. Jag har inga särskilda orsaker till just varför man skulle göra så - utom att jag skulle vilja det. Det vore fruktansvärt mäktigt, helt enkelt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

Terra sa...

Jag tror att gruvarbetarna under kanjonen skulle bli rätt ledsna (och blöta) om vattnet fick forsa in så länge man fortfarande bryter i den där malmkroppen. Sänkan är ju nämligen just en sänka som beror på att man grävt ur malm under marken där.

Peace in mind sa...

terra: Åhå, ny kunskap varje dag...

Annars tänkte jag att stadsplanerarna i Kiruna säkert med varm hand skull mottaga den utmärkta idéen. Hela plejset ska väl flyttas eller???

Johnny sa...

Terra: de får väl ha snorkel på sig, jobbargubbarna.

Pim: Ja - nu ska heeela rasket rivas, nu ska heeela rasket bort. :-)

Bengt sa...

Ska vi döpa om dig till Vildhussen Jr nu eller?

Johnny sa...

Bengt: Haha, ja jag aspirerar på den titeln. Faktiskt, när du nämner't, så jobbar jag intill en av Hussens släktingar.

Terra sa...

Bäst av allt: Hela rasket ska flyttas pga gruvans expansion. Och varthän tror ni politikerna bestämde det skulle flytta? Till en plats utan malm? Nej, till en plats med mer malm, så att man måste flytta staden en gång till om 100 år...

Johnny sa...

Terra: Vilka knasbollar. Nå, om de är smarta gjuter de en böjlig och expanderbar platta under hela den nya stan.