torsdag, mars 19, 2009

Döm själv

'Vilken otroligt meningslös och oviktig dröm!' Det omdömet kom min äldsta son med häromdagen, när jag berättade för honom om vad jag hade drömt natten innan. Tja, döm själv:
Jag hade handlat snus nere i centrum. Jag hade betalat för en Kronan lös, men när jag kom hem upptäckte jag att det var en Kronan portion jag hade fått. Åh, som jag grämde mig.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

13 kommentarer:

Ullah sa...

Din son hade rätt.

mrarboc sa...

Din son hade fel. Att få portionssnus när man vill ha lös är värre än att tvingas ta grädde i kaffet för att mjölken är slut.

Johnny sa...

Ullah: Jag upplevde faktiskt äkta ångest i drömmen.

mrarboc: Exakt. Nåt ditåt.

crex sa...

Du har en smart son! ;)

Johnny sa...

crex: Det har jag.

Magnus sa...

Jag hade en sjukt bisarr dröm i morse: under den sista biten som är det jag mins bäst nu, kom jag och hundra andra personer upp ur någon slags tåg- eller tunnelbanestation till marknivå. Jag visste at jag måste tillbaka hem - till Lund alltså - och att vi inte kunde ha färdats särskilt långt, men det landskap som vbredde ut sig var inte igenkännligt, en del av topografin utgjorde ett Musse Pigg-ansikte som låg raklångt på marken, och längre bort kunde man se en havsstrand. En sgelbåt kom in, jag och npågra andra bpordade båten men de som styrde det sade att man måste vara i mogen ålder för att få resa med det här fartyget. I bästa Errol Flynn-piratstil hängde vi oss fast i rår och bommar och sparkade gubbarna överbord, och kunde därmed t över skeppet..

Ungefär där vaknade jag och i samma ögonblick ringde telefonen. Det var en kille på Arbetsförmedlingen som jag hade ett inbokat möte med. "Jag är sjuk, så du behöver inte komma". Eftersom drömmen hade kretsat kring att jag måste ta mig tillbaka hem för bland annat det mötet - jag var medveten om det i drömmen - så kändes det som en rätt cool upplösning.

Johnny sa...

magnus. shit alltså - vissa drömmar borde filmas.

Magnus sa...

Johnny: Precis. Och det där Musse Pigg-huvudet kändes inte som en direkt signal att "du är långt hemifrån" - bor man här är man van viud att studenterna iblannd gör om vissa element i stadsbilden - under karnevalen framförallt.

Johnny sa...

Magnus: Man ska nog heller inte underskatta nät-surfandets påverkan på ens drömliv.

Peace in mind sa...

Undrar vad din sons viktigaste drömmar handlar om...har du fått reda på det?

Fö fattar jag ångesten, tänk om det bara fanns påste till frukosten. Jag inte bara hade grämt mig, jag hade tvingat mannen att åka några mil till affär´n:)

Johnny sa...

Pim: Att vakna och upptäcka att det inte finns kaffe är ännu värre.

antikropp sa...

Hm. Den senaste teorin om drömmars funktion säger att syftet framför allt är att förbereda den som drömmer på hur man ska handskas med framtida faror och katastrofer för att förbättra chansen till överlevnad...synd att du inte hann med någon fortsättning.

Johnny sa...

antikropp: Jag behövde inte hinna med en fortsättning, eftersom jag har varit med om saken på riktigt flera gånger. Men då har jag upptäckt det redan i affären.