fredag, mars 20, 2009

Han var humor

Tv-programmet Debatt handlade igår bland annat om bonusar. I publiken satt en kille som höll på att utbilda sig till ekonom på handelshögskolan (eller som han sa: För mig är ju steget ut i näringslivet nu).

Vad han sade och tyckte lyssnade jag egentligen inte så mycket på, för det var sättet han sade det på och hur han såg ut som var intressant. Fan, han var ju som en sentida inkarnation på Johan Rheborgs fiktiva affärsman Percy Nilegård, fast på riktigt. Han var humor, helt enkelt. Se honom 17:20 in i Debatt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Emmeli sa...

Jisses! Ha ha!

jansson sa...

Det har du rätt i. Samtidigt ser jag också någon liten likhet med Gustaf Skarsgård

Fredrik Adolvsson sa...

Varje gång jag stöter på ordet "handelshögskolan" kopplar jag automatiskt vidare till en av Darnell & Norrmans gamla Hund-karaktärer, vem av dom minns jag sämre (James? Han var skärpt), och hör "hundelshögskolan", och fnittrar stillsamt för mig själv.

Johnny sa...

Emmelie: Eller hur. :-)

jansson: Ja en liten aning kanske. en ohelig genkombination.

FA: Ordvitsar ÄR roliga. :-)

Monica sa...

Tänkte på samma sak, inte utan fördomarna späs på när någon från Handelshögskolan öppnar munnen. Han var som en parodi på sig själv, men synd om honom egentligen, de tar sig själva på ett otroligt allvar och tror uppriktigt att de är världsbäst, ingen distans eller erfarenhet. Och så svårt de har att prata.....

Johnny sa...

Monica: Att se ut sådär och att prata sådär måste vara nåt i stil med det som Fredrik Lindström beskrev "bög-prat" som - en slags sociolekt.

Terra sa...

Tvätta öronen med revaxör, gammeltacka.

Anonym sa...

Han verkar ju tro att bonus är något man får pga positionen, inte prestationen. "Bonus är ju inget jag räknar med att få i början på karriären".

Mitt förra jobb var ett verkligt skitjobb, inte ens en början på en karriär utan något man tog för att betala räkningarna. Lathet kombinerat med en taskig arbetsmarknad i Lappland inland fick mig att bli kvar.

Men bonus? Jo, ett par tusenlappar varje månad.

Bonus får man när man presterar bättre än vad man är anställd för att göra. Bonus får man inte när man kör ett företag i botten.

Johnny sa...

mrarboc: Bonus är nåt jag förknippar med flipperspel.