måndag, mars 23, 2009

Input

Att bygga någonting av ingenting alls är svårt. Jag talar om bloggande. Alla som har försökt sätta sig att blogga utan att ta tidningar, andra bloggar eller vad som helst som så att säga kommer utifrån till hjälp vet vad jag pratar om. Man behöver nån slags input.

Jovisst, man kan gräva i sitt eget minne, det funkar ju. Och man kan beskriva saker man har varit med om, det funkar också. Men om man bortser från det; alltså att man ska blogga för bloggandets egen skull, så att säga, ja då behöver man input.

Egentligen spelar det ingen roll vad det är för slags input. Allt man kan tänkas vilja säga finns redan lagrat i hjärnan, och det som behövs är egentligen bara lite tändvätska för att få fart på brasan, så att säga, och hur den vätskan ser ut spelar ingen roll - det är igångtriggantet som räknas.

För att beskriva vad jag menar har jag gjort en liten film. Den är totalt meningslös i sig själv - den innehåller bara spridda filmsnuttar på ingenting särskilt, och jag har inte den blekaste aning om vad det är för musik som ligger ovanpå.

Men töm hjärnan, och glo lite på filmen - jag kan lova dig att bilden i kombination med musiken sätter igång några oväntade associations-kedjor inom dig, och dessa är garanterat inte likadana som jag får.Bara en tanke.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,
---
Update: Relaterat - Tommy K Johansson har samlat ihop en hög länkar som leder till saker han har skrivit om blogg-inspiration.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå din film utan mening så kom jag att tänka på den prisbelönta Ryska animerade kortfilmen Space Alone som bekräftar denna meningslöshet på ett ganska uppenbart vis i ett tekniskt samhälle där man ibland kan undra om vi inte glömde något på vägen mot framgång.

PelleTrix

Johnny sa...

pelletrix: Vi får vara nöjda med om vi inte glömmer att blogga.

Plastfarfar sa...

Bloggosfärens första rörliga Rorschach? Tack, iaf, för att jag slapp döda katter.

Johnny sa...

pf: Fast döda katter är inte så allvarligt, eftersom de ju har nio liv.

Steffe sa...

Annars kan man ju göra en sådan däringa dagboksblogg där man antecknar varenda armhävning. Otroligt inspirerande läsning.

Johnny sa...

Steffe: Man kunde rigga en trådlös kamera på sig, och skicka filmen direkt in i bloggen. Dygnet runt.