måndag, mars 30, 2009

Slänga och ändå spara

Efter en städning brukar skrivbordet rätt snabbt igen fyllas av bilder. Det kan vara att man sparar nåt från nätet och slänger det på skrivbordet av ren slöhet. Eller så lägger man saker där för att ha dem lätt tillgängliga för nåt tillfälligt projekt. I bägge fallen ska bildena antingen sorteras in i sina rätta mappar, eller slängas.

Och ibland håller man på med ett projekt. Det kan vara att man sparar på sig bilder i en mapp, såna man ska ha i en bloggpost sedan, och som kanske håller sig till ett visst ämne. Dessa bilder ska slängas sedan. Ibland svider det lite.

Ja vafan, man kan bara inte spara på alla bilder man stövlar över på nätet. Men här är ett alternativ. Man kan sätta ihop dem till collage innan man slänger dem - då finns de i alla fall kvar i någon form, och som är ganska behändig. Dessa kan man kika på nån gång lång senare, och tänka att: - Ja, just det, de här bilderna använde jag ju till det där den gången.(Till collagen använde jag mig av Shape Collage, som är ett väldigt enkelt, fint och smidigt gratisprogram).
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Emmeli sa...

Men vilket trevligt program, tack för tipset! :-)

Johnny sa...

Emmeli: Varsågod. :-)