tisdag, mars 10, 2009

Varför gör man inte det?

En sak som jag har funderat över, både när det gäller de där som försökte stoppa tennismatchen och demonstrationer som går över styr över huvud taget: varför använder inte polisen vatten?

Jag hörde i nåt sammangang - på tv eller nåt - att det trista vädret lade sordin på kravallstämningen nu senast; att man liksom inte hade lust att kravalla när man var kall och våt. Typ med andra ord att det kunde ha blivit betydligt värre än det blev. Jag kan förstå det - man har inte lust till mycket alls när man är kall och våt.

Jag föreställer mig att man inte alls behöver bepansrade monstertruckar med fullt tryck i slangen, så att säga, utan att det skulle räcka med att rikta strålarna uppåt och låta det småregna ner över bråkmakarna länge och väl.

Varför gör man inte så? Ingen skulle ta skada av vattnet, men en stämning av tristess och oinspiration skulle lägga sig över kravallisterna. Ja, varför gör man inte det?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Helt klart har vatten och gärna en aning kallt vatten en bra effekt på detta drägg som med sina lika maskerade ansikten knappast ska förvänta sig att bli tagna på det minsta allvar.Men så är det tyvärr med Politik och Religion om man inte kan hålla huvudet svalt nog för att tänka över rådande situation.

PelleTrix

Larsson sa...

Bra idé att låta det "regna" - en huligan med paraply? eller regnjacka? ...blir ju inte riktigt det samma!?

Johnny sa...

pelletrix: Det var en jäkel att prata utan uppehåll, han i din länk.

larsson: Nä, sugen tappas nog rätt omgående.

Urban sa...

Det skulle vara färgat vatten.
Rosa på de som kastar små stenar. Rött på de som kastar stora stenar.
Lila på de som tänkte kasta en sten.
Och så där, det skulle se ut som en pridefestival när allt var klart.

Johnny sa...

Urban: Du har tänkt igenom det där, hör jag. :-)

Jan E sa...

Jodå, det är nog en bra idé mot våldsamma ungdomsgäng. Men när man ser dessa maskerade as uppe på taket på en polisbil i full färd med att demolera bilens utrustning medan dialogpolisen står bredvid och tittar på så är det inte vatten jag tänker på i första hand utan ETT REJÄLT KOK STRYK och sex månaders tukthus! En adekvat bestraffning som tillämpas alltför sällan.

Plastfarfar sa...

Sydsvenskan har tagit upp saken här. Det är tydligen inte poppis.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Johnny,

Håll i dig nu, men din blogg kommer vara en av de första som kommer att recenseras på TheCritics, dock inte av mig utan en medarbetare.
Nu blev du allt lite nyfiken va?

;-)

/Klaus

Plastfarfar sa...

Klaus är ute efter en och endast en sak: Bloggopularitet. Mannen verkar faktiskt manisk på detta. Mymlan har ord i saken. Jag följde hans blogg en tid men släppte den efter bara någon vecka eller så.

Bidragande orsak var att han plankande diverse skojig- och underfundigheter utan att ange källan. Som vore de hans egna fynd och ingen annan tittade i samma vrår på nätet.

Som om ingen annan läste Boing Boing med sina 1.4 miljoner läsare per månad, typ.

Pucko

Johnny sa...

Jan E: Men om busen på taket redan långt innan han hoppade upp hade blötts ner - då kanske han inte hade fått den ídén.

pf: Men man fick ändå ingen bra förklaring till varför där.

K-P B: Mycket nyfiken. Jag har ju bara hittils sett loggan, men den lovade gott. :-)

pf: Men man måste ändå ge Klaus den "crediten" att när han är på rätt humör skriver han otroligt bra, snyggt och målande.