lördag, april 11, 2009

Påskafton

Hjärtat dunkar fortfarande. Jag ringde yngsta sonens mobil nyss. Han var i tanto inatt och sov sen över hos nån kompis vars telefonnummer jag inte har. Vi ska iväg till min morsa och käka ägg idag, och jag ringde för att väcka honom. En signal, sen:
- Polisen.
- Va!?!?
- Polisen, kan jag hjälpa till?
Det visade sig att jag hade ringt fel. Antagligen helfel. Jag testade igen, mer noggrant den här gången, och då svarade han. Men innan dess hann jag få korta bilder av både fylleceller, utredningsrum och till och med bårhus. Men nu, efter lite skrivande, har hjärtat lugnat sig. På tal om den sonen, förresten, så kan han få tillfälle att glädja sig idag, när jag berättar om bajens femplussare.
***
Jag gjorde tre gånger tio sit-ups häromdagen, och tre gånger tio tjejarmhävningar (som yngsta sonen kallar det. Man har knäna i golvet). Antagligen borde jag ha värmt upp innan, eller så är jag katastrofalt muskellös, för jag är fortfarande inte människa.
***
Jag uppdaterade mig, via Spotify, på Eldkvarn inatt. Och faktiskt, jag fick tillfälle att åtminstone lite omvärdera de tre "dåliga" skivorna Tuff lust, Barbariets eleganter och Ny klubb. Helt sopiga är de faktiskt inte, utan det finns kvaliteter här och där på dem också.
***
Grattis på 20-årsdagen, Bea! Hoppas det blir en bra dag i London. Här i Sverige är det så varmt idag att man kan ha t-shirt på sig, åtminstone den lilla sträckan ner till centrum för att köpa morgonkaffe.
***
----
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

RvS sa...

Shit, där blev jag lite orolig. Vet hur det känns. Glad påsk, alla!

Johnny sa...

RvS: Glad påsk på're, mästerfotograf.

jansson sa...

Just de skivorna med Eldkvarn håller jag lite med dig om. De håller en lägre klass än de flesta andra. Men med det sagt inte dåliga...

Johnny sa...

jansson: Man kanske måste vara i en viss sinnesstämning för att de ska passa, liksom.

John Eje Thelin sa...

För mig är begreppet "en dålig Eldkvarnskiva" lite som "taskig böldpest".

Johnny sa...

John: För dig ja. :-)