måndag, april 13, 2009

Svårtolkad dröm

Dröm:

Tänk två vintergator. Två identiska vintergatsspiraler. De ligger ovanpå varandra - som under och övercymbalen i ett trumset. Därinne, däremellan, finns identiska planeter ovanför varandra. Allt är kopior.

Utom en planet där i mitten - den är unik. Där befinner jag mig, och det jag ser av den är en blandning mellan Venedig och riddarfjärden. Mycket vatten alltså, och det i superbra technicolor till på köpet. Jag vet inte om jag har drömt i färg förut, men det gjorde jag i alla fall nu och det med besked.

Mitt ute i det blåa vattnet ligger jag. Jag ligger på en liten båt eller en luftmadrass. Fötterna pekar bort mot gamla stan - eller om det är Markusplatsen jag ser. I släptåg bakom mitt flytetyg har jag en mindre flotte, och på den står en bandspelare.

Det kommer musik från den, men jag minns inte vilken. Och där ligger jag och guppar i solskenet. Jag funderar över hur det kommer sig att jag, som ju har öronen riktade framåt, ändå hör ljudet från bandspelaren så pass bra. Jag tycker att detta är både märkligt och ganska fantastiskt.

Tolka den drömmen den som kan.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Ullah sa...

Trött på påsken och vill vara med om något nytt?

Doktor Spinn sa...

Helt uppriktigt, jag tycker att du borde skriva en bok eller en novellsamling eller något. Du skriver så himla fångande och bra och dina iakttagelser måste vara helt unika!

Johnny sa...

Ullah: Närå, påsken har inte varit nåt speciellt för mig - en vanlig helg bara.

Doktor Spinn: Tack. Det var snällt sagt. :-)