tisdag, maj 12, 2009

Bisarr dröm

Drömåterberättande är trist, det vet alla, därför tar jag det så kort jag kan. Men berätta måste jag, om inte annat för att det hjälper mig själv att processa saken.

Fas 1: Jag duellerar med Clint Eastwood. Han skjuter av min vänstra underarm. Jobbigt, eftersom min högra redan består av en protes. Jag gör likadant med honom. Nu är vi båda utan underarmar.

Fas 2: Jag är på en loppis/överskottslager i Norrtälje. Jag letar efter en liten röd ryggsäck som jag tydligen har glömt där. Då hamnar jag på en fin middag i en intilliggande byggnad. Jag har med mig min avskjutna underarm, som jag försöker sätta tillbaks. Min bordsgranne ber att få titta in i armen. Vi tittar in armen och i den avskjutna underarmen. Båda ställena är ihåliga - inget blod och inga senor. Däremot gamla förtorkade skelettdelar, som i en grav, plus pommes frites(!!!).

Fas 3: Jag är på Östermalm. Jag passerar en Ferrari-affär på min väg till Sherlock Holmes kontor, som ligger en bit bort. Armstumpen vill forfarande inte växa fast, vilket är mycket jobbigt. Väl uppe hos Sherlock sitter jag och berättar för honom om en invigning i globen (som i drömmen ligger på Gröna Lund). Vad som skulle invigas visste jag inte, men däremot växte två stora robotar fram ur ingenstans, och alla människor hamnade i sjön.

Jag vaknar och fattar ingenting.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag har sagt det förut och säger det igen .., din hjärna borde sparas till eftervärlden, för där måste finnas nånting som inte finns hos andra!

Donera den till Karolinska Institutet!

Jag pratade med mitt ex idag; han hade också drömt att han duellerade, men i krig .., och han blev skjuten i bröstet.

Johnny sa...

Elisabet: Vad är nu detta - två som drömmer om dueller på samma natt! Är det nåt slags förebud eller nåt tro?

Petronella sa...

"Jag vaknar och fattar ingenting."

Hahahaha. Hysteriskt roligt:D

Johnny sa...

Petronella: Antagligen är ens flesta drömmar jävligt knasiga, bara det att man sällan minns dem.

Knapsu sa...

Du skar dig väl i fingret häromdan? Det är därför du drömde att du fick armen avskjuten!

Johnny sa...

knapsu: Smart. Jag brukar kunna tyda drömmar, men det där tänkte jag inte på.