fredag, maj 01, 2009

Jag kanske var osynlig?

Jamen det här var ju ett märkligt fenomen. Jo, så här - jag har ju en jäkla förmåga att dra lodisar och knarkare till mig. De sätter sig bredvid mig på bussar och tåg, och de går på mig på stan. Samma sak är det med försäljare, de är på mig direkt. Nu idag var jag på sergels torg. Jesusfolket var också där. De gick på var och varannan människa och spred sin glada gospel och de bjöd på biblar och kaffe. Men de gick inte på mig. Trots att jag var där ganska länge tittade de inte ens åt mig. Bara själva tidsfaktorn borde ju tala för ett approach. Ganska konstigt faktiskt. Jag undrar om jag utstrålade nån slags antikristlighet, eller nåt.
----
Läs även andra bloggares åsikter om ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

En enkel förklaring kan vara att det är ganska många människor där, och vi försöker att låta de som vill bara stå och titta, lyssna och ta in få göra det. Prova att gå fram till ett av borden med biblar och fråga något.

God bless! //Anna

Johnny sa...

Anna: Bra filosofi att inte vara så pushiga. Men jag KAN ändå ha sett fientlig ut. Jag var rätt trött och hängig, så jag kanske såg ut en sån man får skällning av.

Henrik Sundström sa...

Jag tror du är den nye Messias. Det förklarar varför lodisar och knarkare dras till dig: de söker instant frälsning. Att Jesusfolket skyr dig förklaras med att du konkurrerar med deras hjälte.

Johnny sa...

HS: Eller också är jag antikrist. hoppas inte det. :-)

Magnus sa...

Folk har blivit mer aggressiva och nonchigt påstridiga i sitt sätt att uppträda på gatan, kanske mer utagerande också. Man vill ha sin egen bubbla eller klunga, typ tre tjejer som står i ett gathörn och kramas och fäktar med armarna och inte ser at alla måste ta vida omvägar omkring dem.

Jag har själv ett rätt tyst s'ätt att röra mig och det sitter i ryggmärgen att typ hålla et öga på hur folk rör sig runt omrking - ganska enkelt om man är 1.80 - men numera rör jag mig ibland medvetet på ett aätt som kräver litet utrtrymme och smäller till med skorna eller ut med väskan i stället för att säga "ursäkta" ellrr så. Med ett schysst stamp glider folk åt sidan direkt, typ, innan de ens ser en. ;)

Och visst, om ens kroppsspråk inte signalerar att man vet var man ska så drar man väl till sig både lodisar och fjortisar. Ingen kul utveckling men jag tänker inte bli artighetens siste mohikan.

Johnny sa...

Magnus: Här ska du få ett tips på en kul grej man kan roa sig med (tex i 'suckarnas gång' mellan centralen och t-centralen):

Jag brukar gå helt rakt fram. Så ser jag nån sån där hårdingkille framför mig, och jag vet att han inte tänker vika undan. Han breddar axlarna och spänner sig, redo att kollidera och pusha mig åt sidan. Jag gör likadant, men precis innan kraschen ska inträffa glider jag åt sidan (på ett ål-liknande vis). Sen är det kul att vända sig om och kolla in killen som har spänt sig i onödan. De utbredda axlarna brukar sitta i hur länge som helst, eftersom han inte kan ta ner dem bara sådär, med äran i behåll så att säga.

Magnus sa...

Fast om det handlar om att bli uppvaktad med biblar och förkunnelse så är det kanske lyckat att vara tillfälligt osynlig:..

Johnny sa...

Magnus: Jag snodde åt mig en bibel ändå på hemvägen. Ville ha nåt att läsa på tåget.

Magnus sa...

Johnny. haha, kul metod, den måste absolut testas! ;) Hur kommer det sig förresten att när man kommer upp bakom en person - män, oftast - på trottoaren eller på ICA och de kan se ens skugga och höra ens steg, och man vill förbi låt oss säga på vänster sida, så går det hyfsat ofta så här (utan några repliker):

Jag är strax bakom och svänger ut åt vänster. Mindre än två sekunder senare svänger mamnen framför mig *också* åt vänster; han är tydligt klar övr att jag vill förbi men hajjar inte på vilken sida.

Jag väljer nu att istället ta åt höger. Herr X kliver *också* åt höger och går långsammare, som om han såg mig i en spegel, trots att han överhuvudtaget inte har sett mig. ??? (gissa om man blir irriterad av detta?)

Johnny sa...

Magnus: Du låter som en kandidat för huvudrollen i Falling Down 2. :-)

Pysseliten sa...

Jesusfolket kanske trodde att du var en av dom?
Min svåger får alltid gå in i tullkontrollen och packa upp väskan/tömma fickorna/ta av sig skorna, jag hör till den osynliga sorten, vilket orsakar störst problem då jag ska gå igenom varuhusens automatiska dörrar!

Johnny sa...

Pysseliten: De osynliga kanske är änglar. :-)