fredag, maj 29, 2009

Om åldern

Jag läser Bloggvärldsbloggen och ser att många bloggar om ålder den här veckan. Har jag något att tillägga tro? Jodå, ämnet ålder dyker upp i mitt huvud ibland, och märkligt nog allt oftare med åldern. Senast för en stund sedan fick jag anledning att fundera på saken.

Så här var det. Jag blev ivägskickad av några för att se efter om de hade fått post. Deras postfack ligger en bra bit bort, och eftersom jag verkar ha det lugnt just nu fick jag gå. De hade väntat sig post, men där fanns ingen - jag var tvungen att göra dem besvikna.

Min omedelbara tanke var detta - att jag skulle ta ett kuvert och i det stoppa en lapp på vilken jag skulle skriva: Hej, tyvärr har ni inte fått någon post (samt klottra dit en knasig smiley), och ge till dem. Jag var på vippen att sätta igång när den där jäkla ålderstanken dök upp, och som sade: Du blir ju för fasen 45 i sommar. Väx upp! Så det blev inget med det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

11 kommentarer:

Betty sa...

Är man barnslig/lekfull så är man, oavsett ålder.

Peace in mind sa...

Den där nästan tvångsmässiga tanken drabbar mig ofta, man kan liksom inte riktigt fatta att 45 är ens biologiska ålder.

I en hel massa avseenden är jag typ dubbelt så barnslig som mina yngsta kids. Men dom verkar å andra sidan rätt happy med sin mamma...

Johnny sa...

Betty: Nåväl, seniliteten, när den väl kommer, kanske slipar bort det där. :-)

Pim: Rätt läskigt. Låt säga att man blir så gammal att man ska till och dö av ålder. Kroppen håller på att säcka ihop - men hjärnan/tankarna/sinnet förstår ingenting utan tror att man har minst 50 år på sig innan det är dags. :-I

ab sa...

Du är jämnårig med mina BARN. Tänk på det! Dessutom är det där sånt man alltid kan göra.

Det jag längtar mest efter är att klättra i träd. Oorganiserat, utan att tillhöra Pensionärernas Klätterförbund med Tårta.

När ingen ser mig skuttar jag iväg som en tioåring. Du vet, med hoppsa-steg. Varför känns det så förbjudet?

Anonym sa...

Ha ha ha... det var ju en rolig idé! Viss humor är väl ändå ålderslös?
Själv påmindes jag av att kolla upp vilken ålder jag har i min blogginfo... Det är ju annars trevligt att alltid vara 35:)

Johnny sa...

ab: Jag tror att sju år är den officiella slutåldern för hoppsa-steg. :-)

paljettenq: Min teori är att yngre generationer inte tål humor lika bra som min egen .. fast jag kan, och hoppas att jag har, fel.

Petronella sa...

"tål humor" - ja eller så har de helt enkelt en annan humor än din;)

(ursäkta iläggningen)

Anonym sa...

Hmmmm ... Det där med åldersfixerade människor har alltid fascinerat mig ifråga om trångsynthet och förväntat uppträdande i och med denna ålder.Gick nyligen som ca 35 åring och införskaffade mig en busrolig radiostyrd helikopter den senaste månaden där min kusin som är över 80 år fortfarande pluttrar omkring i Småland på sin Harley Davidson.Tror jag ska söka till Astronaut när jag är 90 år ha ha ....

NetRunner

Johnny sa...

Petronella: iläggningar är kul.

netrunner: Helikopter verkar kul, men "min kusin som är över 80 år"???

ab sa...

Åldersgräns för hoppsa-steg är sju år? *suck* Och för trädklättring - elva?

Johnny sa...

ab: Trädklättring ... tja, 17?
närå, jag brukarb klättra i träd. Men några hopsasteg har jag nog aldrig gjort.