fredag, maj 08, 2009

Till exempel Terror på Elm Street 3 borde förses med en sån text, för säkerhets skull

Dagen.se från igår: "Katolska kyrkan i Indien vill att filmen ”Änglar & demoner”, och även andra filmer, förses med en text före och efter som klargör att filmen är påhittad."

Hehe, ganska komiskt. Fatta - om nu folk är så dumma - hur många filmer som i så fall hade behövt en sån text.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad förvirrande det skulle bli för ungdomar om några år. Dom har växt upp med den varningstexten och så får dom för sig att se mammas eller pappas "Sagan om ringen"-box på den antika DVD-spelaren de lyckats koppla in till framtidens version av skärm.

-"WTF, det måste ju vara en dokumentär! Det står ju inte att det är påhittat!"

:-)

Johnny sa...

mrarboc: Eller hur. Sedan barikaderar de sig i garderoben, eftersom det inte helt klart framgick om balrogen verkligen dog. :-)

Henrik sa...

Bibeln borde förses med liknande text.

Johnny sa...

Henrik: De andra religionernas böcker med.

Magnus sa...

Jag har aldrig läst Fight Club men när jag läste artikeln om den på Wikipedia igår så insåg jag att en del personer som jag upplever som rätt störda antagligen har läst just den boken som en slags helig urkund. Träffats av den som av blixten, typ. För här har vi hela modellen för det grabbiga kotteriet som mäter sin penislängd genom att gräla om sina skivsamlingar, stajla sig med refernesr till obskyra Red Crayola-singlar och Kung Fu-filmer och omsorgsfullt hata sitt klasiksa kulturarv på tretton språk. Och som uppenbart känner en jäkla vällust i att slåss, webbtrolla och säga till andra vad de inte får gilla för att det är so last year. Som sagt, indietalibaner är jobbiga.

och dom känner säkert att de "återupprättar en sårad maskulinitet" också, precis som figurerna i Fight Club. Hujedamej.

Magnus sa...

Klart att man kan vara en aggressiv musiknörd utan att ha läst Palahniuk, men en del jag mött (eller läst på webben) bygger upp tydliga filosofiska ambitioner kring sitt musiksamlande och -poserande, och är väldigt angelägna att andra inte ska dra ner byxorna på dem. Som det här gänget: http://www.thejetsetjunta.se - är rätt säker på att de plöjde Fight Club när den kom.

Orsaken till at jag letade upp den på Wikipedia är annars att förlkäggaren Carl-Michael Edenborg, på Vetigo, jämförde sin verksamhet med slagsmålsklubben.

Johnny sa...

Magnus: Boken har jag inte läst, men jag har sett filmen. Alla sa att de var så bra ... men jag fattade aldrig vad som var så bra me'n.

Magnus sa...

Filmen saknar de filosofiska undertexterna från boken har jag hört, på duken är det alltså mera ultimate fighting... ;)

Aproå juntan - nämnde em i mitt andra inlägg - så¨är de väl inte speciellt våldsamma nu. De har vuxit upp, men för några år sen kunde de köra långa och testosteronstinna gräl om mossig "rockism" vs intelligent pop och om helt osannolika livsstilsdetaljet som belgisk choklad och reggaeton-maxisinglar i sina kommentartrådar. Alltid med en anspråksfull ton, och precis som i Fight Club var det mycket internt - den som försökte ge sig in i matchen utifrån blev oftast utmotad.

captcha:weise ;)

Johnny sa...

magnus: Ja den typen av nörderi är jobbig. tacka vet jag Trekkie-kulturen, de omfamnar alla (erfor jag när jag var på en sci-fi-mässa för ett par år sedan).