måndag, juni 29, 2009

Hur ser din musmatta ut?

I hemdatorernas barndom var musmattor en stor sak, åtminstone som jag minns saken. De flesta körde väl med musmattan som följde med datorpaketet, antar jag. Ville man vara riktigt seriös kunde man beställa en musmatta med ett eget motiv på, nåt man hade fotat, och såvitt jag vet så finns den möjligheten kvar. Men någon särskilt stor grej verkar musmattor inte vara längre.

Jag antar att den optiska musens (eller om det kanske heter lasermusen) stadiga ökning hos de svenska hushållen blev dödsstöten för musmattan - utom hos dem vars datorbord har samma färg som lampan (eller strålen) under musen. Mitt datorbord har den färgen.Men jag har ingen musmatta för det. Den sista föll samman i sina beståndsdelar för länge sedan. Istället får en massa gaffatejp tjänstgöra som underlag. Det är inte snyggt, men det funkar. Hur ser DIN (eventuella) musmatta ut?
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Urban sa...

Jag använder sportbilagan i Aftonbladet som musmatta just nu. Så fick den delen av tidningen sin enda vettig funktion.

Johnny sa...

Urban: Sportbilagor kan till nöds funka som skogs-toapapper, och kanske till innersulor till otäta stövlar.

Plastfarfar sa...

Köksbordsduken. När jag blev med min första optiska mus, testade jag den på Katten. Hon var måttligt road, men det fungerade de nanosekunder hon var på plats.

Ullah sa...

Jag har lagat min soffa med sådan tejp. Resultatet är väl sådär.

Johnny sa...

pf: Katter, de har allt svårt att sitta stilla. :-)

Ullah: Hehe, det blir alltid "sådär" med gaffatejp. .-)

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha ... det var tamigfan det roligaste jag sett på bra länge i musmatteväg.Annars så finns det ju relativt billiga versioner med handlovsstöd som faktiskt är riktigt bekväma när man väl vant sig.Kanske därför som Romarna
inte överlevde tidens tand pga denna avsaknad i historien ha ha ... Två avsnitt kvar sedan är det natti natti ...

Rocky

Johnny sa...

rocky. tyvärr upphör serien sen, det blev ingen fortsättning.

Magnus sa...

Lustigt nog har jag en musmatta från en butik som heter Apple Center, fast jag alltid kört på PC/Windows. Katter har jag sldrig testat med... :>

Johnny sa...

Magnus: Hmmm ... först nu kopplade jag pf:s vitsiga "mus/katt".