onsdag, juni 17, 2009

Vad är det för speciellt med ricotta?

Jag köpte en burk (eller en ask, snarare) ricotta igår. Jag tror det var första gången jag åt ricotta. Jag hade lite frysta blåbär hemma och tänkte att dessa två ingridienser, de går nog bra ihop (vilket var märkligt tänkt med tanke på att jag endast visste hur den ena ingridiensen smakade). Nå, nu vet jag. Blåbären var goda, och det visste jag redan. Men ricotta - vad är grejen med det? Gott var det ju inte, utan kvalmigt på något vis; det liksom växte i munnen.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,
---
Update: Jag borde ha gjort så här, enligt iranskan på mitt jobb: Lagt ricottan på rostat bröd, och ovanpå det - honung (alternativt nån slags exotisk marmelad).

6 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jag tycker nog att ricotta är mer en matlagningsingrediens, t.ex. till fyllning i canneloni. Ingen höjdare att äta naturell, nej.

Johnny sa...

ö-helena: Ja jag vet inte vad jag tänkte på. jag kände bara till ricotta till namnet, och det lät gott.

Terra sa...

Det är snarare mascarpone du ska ha om du ska äta det som en godsak. Men det behöver alltid "kryddas" med vanilj eller bär eller något annat.

Ricotta är mer matlagning. Fyllning i Ravioli och sånt.

Johnny sa...

Terra: Mascarponen stod bredvid, men den kostade femton spänn mer. Jag tänkte att, fan det är nog samma sak.

Christina sa...

Getost med honung är godast. Ricottan ska vara i tortellini eller sånt. Parmesan ska ätas i bitar ... mascarpone i tiramisu (?) ... fetaost i tjocka skivor på knäckebröd och toppad med röd lök och färska tomater och olivolja. Gud. Nu blev jag hungrig :) Glad midsommar till dig!

Johnny sa...

Christina: Nu blev jag också hungrig. Glad midsommar.