fredag, juli 31, 2009

Återstående projekt: Bada, Fota, Fålla, Läsa

Min semester är slut om några dagar, och jag har inte åstadkommit någonting egentligen. Fast man kanske inte ska åstadkomma saker på semestern, man kanske bara ska dega? Nå, dega har jag gjort allright, antagligen snäppet för mycket.

En sak är ganska sorglig dock, och det är att jag inte har badat (förutom i badkar då). Badar jag inte utomhus alls den här sommaren blir det antagligen premiär för den fasonen, för troligen har jag badat varenda sommar sedan jag föddes. Jag måste råda bot på det! Skärpa mig, helt enkelt, för annars är jag på ett sluttande plan.

Vad har du på dig Jan - är det en jättekaftan?En sak är jag ändå nöjd med - min kaftan. Jag har i hela mitt liv varit en morgonrock-person. Hemma finns det bara två alternativ för mig (åtminstone om jag är ensam): naken eller morgonrock. Tills nu - nu har jag en kaftan. Fast om det egentligen kan kallas kaftan vete fan - det är ett ganska slitet påslakan jag har klippt upp ett hål i, på den uppre kortsidan. Armarna sticker ut genom de där hålen man använder till att dra in täcket med. Jag har sprättat upp dem en aning bara (hålen, inte armarna). Fötterna sticker ut genom den nedre kortsidan.

Plagget är alldeles för långt, och mina uppklipp och sprättningar behöver fållas, men annars funkar det fint. Underligt att jag inte har tänkt på att göra så här förut.

Så hemma struttar jag runt som en slags trashanks-dileva just nu, det är läget. Jag ville plåta mig själv i plagget, men delar av barnaskaran tillät mig inte att göra det, och det får jag väl respektera. Ni får nöja er med illustrationen.

Jo, förresten, jag har börjat läsa en bok på engelska, och det går faktiskt jäkligt bra. Jag har alltid haft ett slags motstånd till det eftersom jag har trott mig inte kunna, men jag kan faktiskt. Bra gjort, Johnny.

Så tre projekt skall klaras av innan höstlöven faller:

1: Bada (jag måste göra det).
2: Fota Pride-paraden (det har blivit en tradition för mig).
3: Fålla upp kaftanen (så att den må hålla evinnerligen, amen).
4: Läsa ut hela boken (ett kärt besvär, som man brukar säga).
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

mrarboc sa...

Att läsa på engelska är inte speciellt svårt (säger jag som har en amerikansk High School-examen) bara man provar. Ett tips är att inte fastna för de helt obegripliga ord som nästan alltid dyker upp - gör en markering och läs färdigt kapitlet. Ofta har man då förstått eller insett att ordet var oviktigt i sammanhanget. Låt bara inte enskilda ord förstöra läsupplevelsen!

För övrigt kanske du kan kringå barnaskarans förbud genom att låta någon annan plåta dig i kaftanen?

Ullah sa...

Jag har inte heller badat i år, och det lär inte bli något heller. Vad synd att du inte fick fota dig i kaftanen! Barn kan vara så stränga.

Carina sa...

KAFTAN! KAFTAN! KAFTAN!

Plastfarfar sa...

Barnens Farmor hyllar dig och hoppas att du verkligen fållar upp kaftanen så att den håller.

Johnny sa...

mrarboc: Exakt så gör jag med knepiga ord, hoppar över. Ordet stampede var det senaste jag inte kände till, men det slog jag upp.

Ullah: Ett litet dopp ska du väl försöka dig på ändå?

Carina: Sorry, Sorry, Sorry. :-D

pf: Det ska jag - om inte annat för att det ger vuxenpoäng ... om man nu behöver sådana vid strax fyllda 45. :-)