fredag, augusti 21, 2009

Två nya hat-ord

Jag såg i Siewert Öholms blogg att han i en post använder ordet "hatanfall". Jag fick för mig att det ordet, det lät ju helt nyuppfunnet, så jag googlade reda på saken. Nix, inte ett nytt ord, utan ofta använt.

Nå, finns det då några lediga ord som betyder ungefär samma sak? Tja, man får prova sig fram. Efter att ha gjort det lanserar jag nu följande nya (åtminstone tror jag det) ord:

Hataggression
Hatanlopp


Fria att använda när man vill skriva om till exempel mellanösternfrågor och dylikt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , / ab, dn, svd

4 kommentarer:

Terra sa...

Jag föreslår också ordet "hathat"

Johnny sa...

Terra: Om man särskriver ditt nya ord har man utsatt det för ett hatbrott. :-)

Plastfarfar sa...

Expressen körde hårt med hat-attacker alt hatattacker när folk gav eller utsattes för kritik

Kraxpelax sa...

Ja men så sittt inte där och FLAMSA och spela BALLA, det här är allvarligt.

Man tappar andan. Man vill inte tro att det är sant. Det står alltmer klart hur inkompetenta BÅDA de politiska blocken är. Nu framstår självaste vår regerting som nationellt och demokratiskt opålitlig.

TÄNK EFTER nu!!! Dessa palestiner blivit uppsprättade, vartför? "Obduktion"??. På vems uppdrag? De har blivit ihjälskjutna, vad finns där att obducera? Och när då den här organhandelshärvan i USA nystas upp av Boström utbryter full orkan. Antisemitism? Vad f*n menar de? Argumentationen är ju helt osaklig: EFTERSOM det hela är så, förskräckligt måste det vara antisemitiska lögner. Det ju vad de säger. Vilken "logik"! Påståendet avvisas DÄRFÖR attt dess eventuella sanning är politiskt misshaglig. Det är Värsta Inkvisitionens hädelselag, det är den Politiska Korrekthetens åsiktstertror, det är ju förih*lvete Baklänges Vals! Hökmark går an som Stalin mot spioner och förrädare, och Hitler själv mot judar! Han har ju alldeles tappat förståndet och går på den främmande makten Israels uppdrag till generalangrepp mot svensk yttrandefrihet. Folkpartiets Birgitta Ohlsson har som vanligt skämt ut sig, och Lars Ohly har rätt den här gången: ambassadören har gjort sig omöjlig och måste kallas hem.
.
Reinfeldt måste förstå vilken draksådd det här är, hur stora delar av svensk opinion förolämpats av Gunnar Hökmark. Reinfeldt måste även förstå hur hans eget partis nationella lojalitet och demokratiska integritet har dragits i tvivelsmål. Det är outhärdligt. Hökmark måste tvingas att avgå omedelbart. I annat fall är hans parti hopplöst komprometterat, och kan omöjligt komma ifråga för en förnuftig väljare år 2010.

- Peter Ingestad, Solna