måndag, september 28, 2009

Bokscanner

De där läsplattorna som sägs ska komma, jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar dem eller inte. Jag har helt enkelt för lite underlag för att tycka något alls, eftersom jag varken har provat eller ens sett någon på riktigt. Alldeles för dyra är de i alla fall i nuläget - runt tretusen spänn såg jag nånstans.

Nåväl, om de klarar av en massa format, typ textfiler, pdf:er och de inscannade böckerna på Runeberg, ja då kanske det kan vara värt .. tja, låt oss säga en tusenlapp - men då måste fan en mp3-spelare ingå.

Och på tal om inscannade böcker så hittade jag (via jorgenmodin.net) ett väldigt fint projekt. Det handlar om att bygga sin egen bokscanner. På den här sidan finns instruktioner och en intressant video. Det är såklart inget man totar ihop själv i rödaste rappet, men billigt blir det säkert.

Det borde vara varje seriös bibliotekaries plikt att bygga en sådan och använda åtminstone en timme om dagen åt att scanna. Det kunde förresten, nu när jag tänker på saken, vara en perfekt grej för arbetslösa att jobba med. Vore jag arbetslös skulle jag gärna bli satt på en sådan syssla.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: