tisdag, september 15, 2009

Hadrianus minnen blir film

Jag såg just på imdb att det ska bli film på en riktigt bra bok, nämligen Memoirs Of Hadrian (eller Hadrianus minnen, som den heter på svenska). Nästa år ska det bli står det, men sånt brukar inte gå att lita på, inte när det kommer till sådant man längtar efter - till exempel Pompeii skjuts ju ständigt på framtiden. Dio Cassius skrev en (80 böcker stor) romersk historia, och där beskrev han kejsar Hadrianus som: "gåtfull och motsägelsefull till sin karaktär". Just de egenskaperna tyckte jag mig märka hos en av mina räkor, och därför fick han också heta Hadrianus. Jag vet förvisso inte om min räka är en kille eller en tjej, men det är bara extra passande eftersom hans kejserlige namne inte verkar ha brytt sig om såna petitesser. Och nu när vi ändå är inne på det ämnet så hittade jag på nån slags bögsida att Hadrianus kanske kommer att spelas av Daniel Craig. Men som sagt var, allt är säkert ännu bara spekulationer.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 kommentarer:

Ullah sa...

Jag försökte läsa Marguerites bok en gång, men gav upp efter några sidor. Kanske borde jag göra ett nytt försök? Jag har i alla fall sett Hadrianus villa.

Johnny sa...

Ullah: Antagligen behöver man vara på ett visst humör. Du kan ju se filmen istället.

Ullah sa...

Ja, men hoppas det blir någon annan än Craig som huvudperson i så fall.

Johnny sa...

Ullah: Fast jag tycker Craig är okej.

Magnus sa...

Har inte läst Yourcenars bok, men filmen låter som en spännande idé.

Det finns tydligen planer på att göra en storfilm om Pompejis undergång också, modell Skyskrapan brinner eller Titanic. Antar att det blir mycket maffigt CGI där.

Johnny sa...

Magnus: http://www.imdb.com/title/tt0958865/