fredag, september 25, 2009

Vanligt folk, fångade på film

Jag kollade på debatt igår, det handlade om den där Göran Hägglund-grejen om "kulturvänstern" vs "vanligt folk". Debatten var rätt svår att hänga med i, och dessutom fann jag mig, i tanken, stående på båda sidorna om skranket, vilket gav mig små schizovibbar.

Nå, nu på morgonen såg jag ett par exempel på "vanligt folk" - såna där vanliga jobbargubbar som står och jobbar med något. Eftersom den här förmiddagen var ganska lugn för mig så pinnade jag ut i friska luften och filma'rom.Jag kände mig faktiskt lite avundsjuk. Inte för att jag är särskilt händig eller så, men ibland kliar det i fingrarna efter att få uträtta lite "riktigt" jobb. Jag frågade dem förresten om de brukar hitta pengar under såna där galler. Nä, inte särskilt ofta, svarade de, men under attraktionerna på grönan, där hittar man en del.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 kommentarer:

peter lundvall sa...

dom "fina" herrarna kan om dom vill..

http://www.youtube.com/watch?v=LVu9RTjXRAM

P-E Fronning sa...

Den snutten illustrerade till viss del fenomenet att "en jobbar och en tittar på" som jag ofta observerat vid vägarbeten och liknande.

(Jag tänker inte tok-generalisera och säga att det alltid är så och tänker heller inte förneka att det ofta kan finnas praktiska orsaker eller att man måste ta igen sig ibland... men...)

:)

P-E Fronning sa...

Angående (den spretiga) debatten tror jag de flesta är kluvna. "Å ena sidan och å andra sidan..."

Den intressanta diskussionen, anser jag, gäller hur mycket man från politiskt håll ska styra vad folk gör och tänker. Det är en viktig och svår diskussion som alltid bör hållas aktuell.

Johnny sa...

peter: ja där ser man.

p-e: Precis, det är det viktiga - att man diskuterar saken. Kommer fram till något lär man förvisso aldig göra, och det kanske är lika bra.

Betty sa...

Jag brukar tänka; inte konstigt att en del aldrig går in i den berömda väggen.

Johnny sa...

Betty: Såna där gatuarbetare går in i marken istället. :-)