fredag, oktober 16, 2009

Bankomatjävel

Lönedag igår. Som vanligt hade jag synkat mina pengars utsinande mot det nya tillflödet. Efter jobbet gick jag till bankomaten. Jag slog in min kod rätt, men jag slog fel summa - jag skrev 120 istället för 1200. Gör om och gör rätt, sa bankomaten, så jag slog in 1200 spänn. Plopp! Bankomaten stal mitt kort:

KORTET BEHÅLLET
KONTAKTA DIN BANK FÖR VIDARE UTREDNING

Vadihelvete!? Jag gick hem och kollade om jag hade pengar på kontot eller om det var nåt som var onormalt på nåt sätt. Allt var normalt. Så jag ringde handelsbankens support. Vi kan inte hjälpa dig, du får kontakta din bank imorgon, sa de.

Nå, nu har jag det ju så förspänt att jag kan föra över stålar på nån av ungarnas konton, och låta dem ta ut pengar åt mig. Men om jag inte hade kunnat det? Tänk om jag hade varit skithungrig nu, och inte haft någon möjlighet att besöka banken förrns på måndag ... hur fan hade det gått? En sån som jag jobbar fram till halv sju, och då är alla banker stängda.

Om en stund öppnar banken, och då ska jag ringa dem och låta hungrig och undra hur jag ska göra.

Update: Sådärja, det visade sig att saken hade en naturlig förklaring. Jag har beställt ett nytt kort - en bättre sort - och när den beställningen gick igenom drogs det gamla in. Tyvärr blir det ett glapp på några dagar. Så att bankomaten snodde pengar pga felaktigt inslagna pengasummor, så var det icke.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 kommentarer:

Lotten sa...

Men bankjävel. Du ska inte behöva stå utan kort även om du har beställt ett nytt!

(Förlåt. Jag är arg på bankerna i dessa dagar, inte bara din agerar som en mupp. Glapp hit och dit! Gah!)

Johnny sa...

Lotten: Det var faktisk bankens fel. Jag hade beställt det nya kortet till ett av mina underkonton, men det hamnade på huvudkontot, och därför tog korten ut varandra. Men eftersom de lät så supersnälla i telefon och frågade: "Hur kan vi hjälpa dig att klara helgen?" så fick udda vara jämt. :-)

jansson sa...

Betala med kort kanske?