lördag, oktober 24, 2009

I väntans tider

Idag är räkorna som galna. De simmar hit och dit och jagar varandra, stannar upp och gräver febrilt i botten, gör konstiga loopar upp och ner. Men inte den med äggen - hon är lite coolare. Kan det vara så att man känner på sig att det snart är dags för äggläggning i kvarteret?

Fast hoppas det dröjer lite med den saken. Blixtlåset på byxorna jag köpte förra veckan är trasigt, och jag måste åka in till Farsta och byta. Bytas måste även akvarievattnet. Dessa saker har jag tänkt hinna med innan äggen kläcks.

Å andra sidan har jag ingen aning om hur länge en räka bär på ägg. De kanske kläcks om en timme - eller om en månad. Jag har fått för mig att om jag lär mig för mycket om räkor så tappar de sin tjusning. Jag är hellre ovetande och hänförd, än beräknande och kunnig.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om du inte vill lära dig får du hoppa över den här kommentaren.

När du ser äggen har hon redan lagt dom, och håller fast dom under kroppen. Äggläggning har du alltså redan haft. Honan skyddar dom med sitt liv och fläktar friskt vatten över dem och tar det alltså lugnt eftersom hon annars tappar sina ägg. Om allt går som det ska håller hon äggen där i 3-4 veckor innan de kläcks och du har en hel hög med supersmå miniräkor;-)

Johnny sa...

mrarboc: Tack. Vågar jag byta en del av vattnet?

Anonym sa...

Jo, inga som helst problem. Använder du hävert får du ju se upp så klart;-)

Johnny sa...

mrarboc: Tack. Nä, jag använder en slev och tar det långsamt och försiktigt.