lördag, oktober 03, 2009

Testar VideoSpin

Min Windows Movie Maker har pajat. Den kan inte längre spara och exportera filmer. Kanske berodde det på att jag skaffade den senaste (och usla) versionen, att den sabbade den gamla. Jag vet inte. Så nu blir det inga fler filmer för min del då? Tja .. jag fick för mig att testa gratisversionen av VideoSpin.

Den funkar ungefär likadant som Windows Movie Maker. Det finns några fördelar, och så finns det några nackdelar. Fördelarna är att man har full kontroll över ljudet i VideoSpin och att man kan välja att placera texterna på filmen hur man vill. Nackdelarna är att det inte finns några effekter att lägga på filmerna (jo förresten, ljudeffekter) och att man inte kan tona bilden ut eller in*.

Sammantaget ändå tror jag att VideoSpin kan funka rätt bra som som ett alternativ när man vill lägga upp en film på bloggen. På det viset gör VideoSpin det lätt för en - man kan skicka filmerna direkt till YouTube. Jag gjorde det. Jag letade reda på ett par filmsnuttar som låg och skräpade och satte ihop dem.*Tonandet ut och in skulle man kunna lösa med att man lägger en svartruta framför och/eller bakom filmen, och gör en övergång in i den.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Går det att förvandla den inspelade filmsnutten till svartvitt?

Johnny sa...

AE: Tyvärr inte, som det verkar.