onsdag, oktober 14, 2009

Tjänar "terrorsvenskarna" bra med deg, eller?

Utan att ta ställning till huruvida "terrorsvenskarna" verkligen har med terror att göra eller ej så kan jag efter uppdrag granskning (som handlade om dem) bara fråga mig: Hurihelvete har de råd med allt sitt resande? Jag jobbar och jobbar och hade råd att åka till Rom för ett par år sedan - men mer resande än så har inte plånboken tillåtit.

"Terrorsvenskarna" verkar ha rört sig hit och dit i världen de senaste åren. Det är Portugal hit och Saudiarabien dit. Det är London hit och Pakistan dit. Det är Somalia hit och Afghanistan dit. Och så vidare och yada yada.

Ja hur fasen har de råd? Det kan man verkligen undra. Okej, att åka med Ryanair på nån sista-minuten-resa nånstans och mitt i veckan, det kanske de flesta har råd med, men resmålen jag yada yada:de fram är ju lite speciella, och säkert därför ganska dyra. Har de sjyssta jobb, eller?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , / ab, Exp, SvD1, SvD2,

16 kommentarer:

Elisabet sa...

Det är precis vad jag har funderat över också. HUR har dom råd ..:? Och hela familjen .., det måste ju kosta hur mycket som helst!

Anonym sa...

Svaret på er fråga är:
1. De försörjs av oss svenska skattebetalare som också betalar detras hyra.
2. De får pengar från släkt och terroristvänner.

Det är härligt med alla blattar!

Utlänning sa...

Håller med. Dessutom är en resa till Pakistan allt annat än billig. Det är ju inte en turistort dit många åker och delar på kostnaden, vilket innebär att priset blir extra dyrt.

Usch, folk som dem ska inte bli insläppta i Sverige igen. De förstör Sveriges rykte totalt.

Anonym sa...

Och genast blir det fart på rasisterna... som vädrar morgonluft.
M v h Molly G.

Plastfarfar sa...

Dom har förmodligen fått förskott på reskassan av de gäng de tänkte sig att besöka, både i Somalia och Afghanistan. NN-s utläggning om blattar lämnar jag därhän.

Oavsett etniskt ursprung, så anar jag allt nog en äktsvensk naivitet hos dessa människor. Vem lallar in i en hårt bevakad krigszon om inte en Svensk Nollhajare?

roger r. sa...

Molly G: Rasistkortet har förlorat
sin trumf. Används för ofta. Inget
konstigt i att med fler människor
med utländsk bakgrund i landet så
kommer fler utländska konflikter
få återverkningar här. Är denna
observation rasistisk? Snarare realistisk.

Tips: När ni hör rasistkortet spelas
ut -- så vet ni att debattören endast
försöker fula ut motparten och undviker sakfrågan.

Anonym sa...

Såklart det kommer mer konflikter, och ja, det är realistiskt. Rasistiskt? Kanske det, jag bryr mig inte.

Anonym sa...

De stora pengarna onekligen en fråga som inte getts svar på och som inte intresserade Helena Benaouda heller i Uppdrag Granskning igår, som tydligt ville förmedla den gängse gråtmilda bilden av MODERN, ständigt tyngd av umbäranden, kärlek och oro över ansvarslösa, omoget sökande avkommor... MEN knappast inte så "vanliga" ens för muslimska föräldrar som insett att de lever i väst och i någon mån anpassat sig... Vad dessa "förmågor" förmår i det ena eller andra sammanhanget inom eller utom landet imponerar inte, men ger obehagliga rysningar... /Il Padre (som tycker att Italien är på rätt väg med förbud av slöja, burka och niqab)

Magnus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johnny sa...

Elisabet: Eller hur. Ju mer speciellt resmål, desto dyrare, har jag fått för mig.

Anonym: Både 1 och 2 kan> stämma, å andra sidan kan pengarna ha varit ihopjobbade under lång tid, men det kan ha ansetts som ointressant att nyhetsrapportera om. Kort sagt - ingen vet.

Utlänning: Man kan nog inte neka Svenska medborgare att bli insläppta i sverige, tror jag.

Molly: Därför bloggar jag sällan om sånt här, eftersom kommentarerna blir väldigt svåra att svara på.

pf: Vi väntar med spänning på deras självbiografier. :-)

sista anonym: "gängse gråtmilda bilden av MODERN" - Nå, oavsett vad man tycker om själva sakfrågan så måste det ändå ha varit jobbigt för MODERN. Fan, vilken förälder vill egentligen tappa bort sitt barn i främmande land? oavsett hur och varför ungen hamnade där. Nu är väl förvisso dottern 19, eller nåt, men från förälderns vinkel sett så är det fortfarande ett barn.

Anonym sa...

Lite om Ghezali och hans bror innan Guantanamo:

Den spanska dagstidningen El Mundo den 1/8 -02, om Ghezali. Den lyder i översättning:

”En muslim på 24 år med svensk nationalitet, son till en man från Algeriet och en finska och fånge i Guantánamo (Cuba), Mehdi Mohamed Ghezali kan vara det tydligaste spåret som Bin Ladens aktiviteter har lämnat efter sig i Portugal. En undersökning av den portugisiska tidningen ‘Focus’ publicerad i går visar att Ghezali hade problem med den portugisiska polisen. Han var misstänkt för stölder före attentatet mot World Trade Center den 11 september 2001.

Ett bankrån på 600.000 euros vid den här tiden i Albufeira, bekräftat av polisen idag i nämnda semesterort i södra Portugal och ytterligare en stöld av smycken i Playa de la Galé till ett värde av 5000 euros ledde till att Ghezali kom till Sinesfängelset.

Den svenske muslimen och en grekisk medbrottsling, Stavros Christos Toilos, blev dömda till 3,5 års fängelse av domstolen i Albufeira och den förstnämnde avtjänade nästan en tredjedel av straffet. När han frigavs dröjde det bara en månad innan han gav sig iväg till Afghanistan, där han tillfångatogs i Tora Bora regionen, och nu är han internerad i Guantánamo tillsammans med de Al Qaeda medlemmar som betraktas som mest farliga, men han hävdar sin oskuld och begär hjälp från Sverige.

Bröderna Ghezali

En annan händelse ännu ej tillräckligt utredd är arresteringen av en bror till den svenske muslimen, fyra år äldre än honom, Samu Michael Karim Ghezali som reste på falskt belgiskt pass. Han anklagades för försäljning av stulna resechecker. Falska belgiska pass tillhör de mest uppskattade på den svarta marknaden, där de kostar upp till 7.500 per styck. I augusti -99 försvann 506 pass från det belgiska konsulatet i Köln. Dessa påträffades senare i en stor del av världen.

De två bröderna satt i samma cell under ett år. Samu släpptes fri i oktober 2000 och idag finns det inga spår efter honom. Man vet heller inte var greken Toilos, 33 år , befinner sig. Från Silves transporterades han till Funchalfängelset på Madeira, där han frisläpptes efter gott uppförande


Här befinner sig bröderna idag:
Brodern:1975-06-16 Samu Mikael Karim Ghezali Säterbacken 4 Skogås
Ghezali själv: 1979-07-05 Mehdi-Muhammed Ghezali Diktargatan 17 B 1tr Örebro

Anonym sa...

roger r. sa
Mjaha.
Nå, TONFALLET avslöjar mkt.
M v h Molly G.

Johnny sa...

Det känns som om jag inte har mycket mer att tillägga, men det vore intressant om media tog upp frågan.

Anonym sa...

HAHAHA! Fan va patetiska alla rasister som skriver kommentarer är! Ni har inga bevis, och era teorier har ingen som helst verklighetsförankring.

En teori är att de är muslimer > dricker inte alkohol > spar en jävla massa pengar. Kan vara förklaringen!

Mickey J Barczyk sa...

Grejen är att svenskar är slösaktiga därav blir svartsjukan lagt på folk från kulturer som lärt sig att leva ekonomiskt. Varför köpa Levis för 1500 kronor när det finns jeans för 300.

Dessutom är det inte svårt att jobba ihop pengar, speciellt om man är ung och väljer att bo kvar hemma för att dela på hyran och resten. Då kommer man billigt undan och kan säkert ha kvar 15-20 papp vid månadens slut beroende på jobb.

Dessutom om man inte har familj så kan man jobba utomlands. Jobba ett år i Norge vid ett båtbygge och få ut, efter skatt - 100 000 svenska kronor per månad. Efter 12 hårda månader har du en mille att lulla runt med.

Johnny sa...

Mickey: klart du har rätt i att det går att snåla och spara .. men nåt säger mig att ingen av de här går till nåt jobb. fast det är klart - jag kan ha fel i det.