söndag, oktober 25, 2009

Topsad

Jag blir galen. Vi hade tops hemma, för en gångs skull, och jag fick för mig att jag kanske hade vax i högra örat. Hade jag det? Vet inte. Jag rörde om lite i örat, och nu hör jag knappt nånting. Jag vet inte om jag har pressat in det eventuella vaxet, eller om jag orsakade nån slags svullnad (av allt klämmande och tryckande på örat efteråt). Det värsta är att jag blir yr av det här. Grejer med öronen kan ha den effekten. Så det är min lördagsväll: galenhet och yrsel.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

23 kommentarer:

karibien sa...

Ajajaj, du har brutit mot öronläkarnas heliga bud - du skall icke peta i öronen med föremål mindre än en armbåge.

Det låter som vaxpropp tycker jag, kolla in apoteket.se, på avdelningen Ögon & öron kan du läsa om vaxpropp och vad man gör åt det.

Om du har lock för örat pga att en förkylning täpper till örontrumpeten kan du använda avsvällande näsdroppar/spray, så slipper luften fram i passagen mellan mellanörat och svalget.

Sov nu på lilla örat och ta en tur till apoteket i morgon

/k

Urban sa...

Smart Johnny, riktigt smart.
Stoppa tops i öret är ungefär lika förståndigt som att slicka på en lyktstolpe när det är kallt.

Bara du inte behöver kontakta sjukvården för det om det blir värre. De blir inte glada om de får rätt på orsaken till dina problem.
Jag håller just på att avsluta min 5 dagars kur med cortisondroppar i öret pga av en häftig öroninflammation som jag råkade få med närkontakt av de där luddiga sakerna. Inte så farligt faktiskt, dubbla treo dygnet runt. Och så mycket behöver man inte sova på ett dygn har jag upptäckt under den här tiden. Smärtan får en att helt glömma bort det där med struntsaker som sömn.

carulmare sa...

Jag gillar också att peta mig i öronen med sådana där vaddstickor (säkert för att jag aldrig har lyckats få in armbågen i örat):D Men det händer ibland att örat blir ännu mera tillproppat än det var... när man rör vid vaxen börjar den kanske rinna? Här kan man köpa receptfritt från apoteket någon slags 'ta bort vax'-medicin. Den fungerar faktiskt rätt bra. Man ligger på sidan och låter dropparna verka ett tag och sedan tar man en sådan där gummiblåsa, fyller den med ljumt vatten och spolar örat.

Ullah sa...

Hoppas det har blivit bättre av sig själv idag.

Johnny sa...

karibien: Tack tack. Problemet är att idag är det söndag och apoteket är stängt.

Urban: "Smart Johnny, riktigt smart." - Det värsta är att detta inte är den första gången, vilket visar att erfarenhet inte bringar vishet. Inte hos alla.

Carulmare: Tack. Det får bli apoteket imorgon. Idag får bli en dövdag.

Peace in mind sa...

Hade nån frågat efter din (...eller heter det ditt?)DNA? Isf vill jag bara meddela att topsandet INTE ska ske i örat....munslemmhinnan är grejen. Tops endast i ytterörat. Nota bene.

Nu verkar det iof som att du fått nog med däng för ditt öronpetande, så du får en liten försiktig klapp också. På huvudet.

Peace in mind sa...

*viskar lite tyst om jourapotek* inte bara för knarkare, och barn med halsfluss. Även för vuxna män som behöver revaxör:)

Johnny sa...

Pim: Tack för klappen. jourapotek finns - inne i stan. Tyvärr är den yngste på AIK-Bajen, och har lånat mitt åkkort. Så det kan bli. :-)

Urban sa...

Samma här Johnny. Vissa saker lär man sig aldrig.
Värst var den gången när det den yttersta delen av topsen fastnade inne i örat.
Jag kunde inte få ut den utan fick åka till läkarstationen för att få ut den.
De var inte glada på mig.

Tekrånglat sa...

Jag trodde i min enfald att alla vuxna petar öronen med tops.
Min pappa petar med en spik eller hårspänne.
Tur att inte han har blogg.

Johnny sa...

Urban: En tops som fastnat i örat ... nåja, det kunde ju ha varit värre; andra saker som har fastnat på (eller i) andra ställen ... vilket säkert en och annan kändis kan intyga.

Tekrånglat: Man kanske kunde köra med dammsugarslangen?

Elisabet sa...

Och jag pillar dagligen med topz i båda öronen ..., jag skulle bli tokig om jag INTE gjorde det .., för då börjar det klia.

Det är ungefär lika härligt som att bli pillad i håret .., att vifta omkring med ett Topz i ett öra, menar jag.

Men man måste ha Johnsson´s, där bomullen sitter fast ordentligt .-)

Lycka till!

Johnny sa...

elisabet: lycka till behöver jag - efter ett dygn är tillståndet oförändrat. :-(

karibien sa...

Det blir till att skaffa Revaxör eller nåt liknande på måndag då.

Jag skulle bra gärna vilja kolla en öronläkare i örat, för jag fattar inte hur öronen ska hålla sig rena om man inte får peta alls. De kanske spolar sina öron rena i duschen?

Johnny sa...

karibien: De kanske är som hantverkare, alltså typ att hemma hos målaren ser väggarna ut som skit, och i rörisens hem droppar kranarna. Öronläkarnas öron kanske är helt igensatta och de låtsas bara lyssna på patienterna.

Urban sa...

@Elisabet. Jag vet, men ibland är de slut så man för köra med skräpet som ramlar av.
Just nu har jag topsabstinens. Har en ask bredvid mig som jag tänkte fota för en bloggpost. Och den bara skriker åt mig - Använd mig, låt mig komma in i ditt öra, snälla du jag vet att du vill -

Undrar om det finns en tio stegs metod för det här. AT, anonyma topsare.
Hej jag heter Urban och jag är topsare...

Johnny sa...

Urban: Det kanske kan finnas än lista över de tio bästa topsarna: Top of the tops.

Anonym sa...

Iiisch, inte bra det där hörrö :(
Jag kör med min TV-nål i örat... en knappnål jag pillar med mest för att det är skönt men också för att jag inte når in så långt med den och inget luddfastnar kvar där inne. Jag använder givetvis den trubbiga sidan!
Jag kan inte rekommendera detta då detta kan få vilken öronläkare som helst att ligga sömnlös om natten. Men det är riktigt skööönt :P
Krya på örat!

Johnny sa...

Paljettenq: Tack, jag är ren i örat nu. :-) Var försiktig med nålen, det låter läskigt det där.

Tekrånglat sa...

Jag kan inte släppa det här.
Om man inte får peta med något mindre än en armbåge i örat vilket vissa här skriver - har dom aldrig använt öronproppar då?
Får man peta sig i örat med fingret om det kliar?

Johnny sa...

Tekrånglat: Örat är konstigt, i alla fall på bild. Enligt bilder är det första fingret/topsen stöter på trummhinnan, men det kan jag inte tro.

Urban sa...

Nu börjar jag hitta vilket tema jag skall skriva om på min blogg.
Jag ser att det här inlägget om tops och öron verkar ha fått flest inlägg av alla de du skrivit Johnny hitintills i oktober.
Topsbloggen, öronvaxbloggen, äh ge mig ett förslag, tack.

Johnny sa...

Urban: Bloggar om kroppsdelar över huvud taget kanske är nåt som kommer?