tisdag, oktober 06, 2009

Tre olika sätt att "tiltshifta"Det här är krokarna kring Björns trädgård på söder. Byggnaden med tornet är stockholmsmoskén. Snett nedanför har vi Björns malmgård. Jag print-screenade bilden från Eniros kartsök. Tanken var att jag skulle jämföra tre olika sätt att "tiltshifta".


Den här är gjord med TiltShift Maker. Det är ett enkelt och snabbjobbat verktyg, men allt du egentligen kan göra är att bredda respektive smalna av ett linjärt område på bilden, och låta det förbli skarpt när resten blir suddigt.


Den här är gjord med TiltShift Generator. Fler valmöjligheter här. Det område som inte ska softas kan vara både linjärt och radiellt. Dessutom kan du ösa på med färgmättnad, samt vinjettera bilden.


Och den här är gjord med tiltshift-filtret i Pixlr. Inte många reglage att dra i, bara storleken på stället som ska lämnas skarp samt vars det ska ligga på bilden.

Själva bilden i sig är ju inte direkt ultimat för uppgiften, så det kan ju bero på det att ingen av bilderna blev nån höjdare. Så vilken tiltshiftare är då bäst? Tja, ingen egentligen, tycker jag, men mycket hänger som sagt på själva bilden.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: