måndag, november 02, 2009

Pyssla med bildspel

När den senaste versionen av Windows Movie Maker kom dömde jag ut den totalt. Den domen ligger kvar - ett videoredigeringsverktyg utan en timeline är inget videoredigeringsverktyg. Istället får man se den för vad den är: Ett program att göra bildspel med.

När man har accepterat tanken på att det inte är till för att redigera filmer (även om det såklart går) så kan man istället försöka vara lite kreativ i skapandet av bildspelen. Här har jag försökt få det till att jag visar diabilder. Bilderna är helt random från mitt skrivbord.Med lite kreativ menar jag att man inte bara behöver lägga in bilderna rakt av, utan som jag har gjort här - pysslat lite med dem i Photoshop. Vilket "ritprogram" som helst kan förresten duga. Sedan har jag slängt in dem i WMM, inramade och klara. Ramarna är diabilder jag hittade på Wikipedia, och klickljudet laddade jag ner från nätet.

Och så kan man hålla på och experimentera. Just detta experiment ser jag som till hälften misslyckat; diabilderna borde ha fyllt hela bilden - illusionen av bildbyte hade funkat bättre då. Men pysslande ger färdighet, och man har kul när man håller på.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

kulturbloggen sa...

Du är fortfarande bäst. Jag har nominerat dit till Stora Bloggpriset nu.

Johnny sa...

kulturbloggen: Sei molto gentile. :-)