lördag, december 12, 2009

Från rock till stock

"Vad gör de nu för tiden?" är en stående rubrik i många tidningar och på bloggar och hemsidor. Det handlar om att visa upp hur forna idoler, förebilder och kändisar, mest från 70-talet och framåt, har degenererat, och helst blivit utfattiga. Tjusningen ligger i att jämföra bilder från storhetstiden med nutida bilder, och för det mesta ser det ut som att man har ställt en barbiedocka bredvid ett slitet penntroll.

Tanken är alltså att man ska mysrysa över andras förnedring. Detta är ju ganska sunkigt, om man ska vara ärlig, och därför är det extra trevligt när man ser att en gammal "storhet" - trots att den forna karriären är historia - ändå gör nåt kul av sitt liv, och verkar vara självsäker och har ett gott humör.

Jag satt och läste om Joan Jett på Spotify. Fan vet hur det gick till, men jag gillar att trycka på "similar artists", och det brukar ta mig långväga. Hon verkar fortfarande rocka hårt och spela vidare, men hur har det gått för de andra i The Runaways? Jorå, det verkar ha gått som det brukar gå med gamla gäng: nån dör, nån byter karriär, och så vidare.

Fast en av tjejerna - och det var henne jag tänkte på som varande en sån som gör nåt kul nu för tiden - sågar motorsåg!! Det är Cherie Currie. Att skulptera med motorsåg har för mig alltid tett sig som en ganska knasig hobby. Att en gammal popstjärna numera sysslar med sånt är alltså både knasigt och otippat, och därför intressant. På hennes hemsida kan man se de sköna träskulpturerna hon gör, och här är ett reportage:


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Mrs Li sa...

WOW! Det var otippat ;)
Jag gillar motorsågsskulpturer och bruka googla upp lite bilder emellanåt. Det finns riktiga godingar norröver som sysslar med gerillahemslöjd och motorsågsskulpturering.

Johnny sa...

Mrs Li: "Godingar". Fram tills jag såg henne trodde jag det bara var gubbar av "jägarna"-typ som sysslade med motorsågsskulptur.