fredag, december 04, 2009

Pompeji gatuvy

Med Google Street View kan man knalla omkring lite här och där i världen, fast inte i Sverige, i alla fall inte ännu.

En trevlig sak med denna Street View är att man kan gå omkring bland en hel del antika/förhistoriska/historiska ställen. Till exempel Stonehenge kan man besöka. Nu har nya gator lagts till: Archaeological Areas of Pompei (+Herculaneum /Torre Annunziata).

Jag har aldrig varit i Pompeji, men jag har bestämt mig för att nån jäkla gång ska jag dit.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / Svd också.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså - det verkar vara något fel på din feed. Det såg ut som att du inte hade skrivit något alls under min frånvaro från hemmet...

P-E Fronning sa...

Du vet att Hitta har street view-vandringar i Sverige, va?

Johnny sa...

mrarboc: Åhå. Nå, jag kan inget om feeds egentligen. Den här är det i alla fall:
http://feeds.feedburner.com/blogspot/XOjz
(Och du har egentligen inte missat nåt).

p-e: Jag vet, men jag är sur på Hitta eftersom deras kartor sträcker sig till tre stationer från där jag bor, och inte ända fram.

Anonym sa...

Det är den jag använder, men enligt Internet Explorers rss-funktion "innehåller den fel och kan inte uppdateras".

Jag missade ju att du också varit på sjukhus och att du sett räkbebisar!

Johnny sa...

mrarboc: Skumt. Jag får kolla upp det där nån dag.

Kraxpelax sa...

I meningsfullhetens namn:
.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6240827.ab
.
Det är väl klart att det blir SÅHÄR i vår porröversvämmade kultur.

Det är väl klart som fan att det blir SÅHÄR efter allt snusk och slask fördumningsmedialiteten vräker ut över oss allihop, i synnerhet dendär äckliga smittspridningspropagandaserien för knullslafs i fyllan och villan PARADISE HOTEL. (Är deltagarna HIV-testade?) Underhållning är ett fult ord. Man skulle ta en kulspruta och skjuta hela skiten sönder och samman bara.

SLÄNG TEVEN! Det har jag själv gjort för länge sen.

- Peter Ingestad, Solna

nef sa...

@ mrarboc
Du kan alltid köra med blogspots standardfeedadress:
Efter bloggadressen lägger du till /feed/posts/default för att feeda på inläggen och /feed/comments/default för att feeda på kommentarerna.

Anonym sa...

@nef: /feeds/posts/default skickar mig direkt till den andra feeden...

nef sa...

@ mrarboc
Det gör det för mig också, men jag har inte missat några inlägg.

Vilken feedreader använder du? Kanske den är av det slaget att den bara hämtar feed när den är igång och när den varit avstängd bara hämtar senaste 5/10/whatever även om det postats mer vid en uppstart?

Operas inbyggda funkade så märkte jag efter ett tag så den övergav jag rätt så snabbt.

nef sa...

Ser nu att du använder IE's inbyggda. Skulle tro att den fungerar som Operas.

Fast om du lämnade datorn och IE på medan du var borta bör du ju ha fått feeden...

Att IE säger att adressen innehåller fel låter ju knäppt. Har du testa att ta bort feeden och lägga till den på nytt?

Anonym sa...

Jo, jag har tagit bort och lagt till igen, och har inställningen så att den hämtar de senaste 1000 posterna. Mycket mysko, det verkar ju onekligen som om felet ligger hos mig/min mjukvara. Nåväl, Johnny updaterar kanske snart igen så då får jag se.

Johnny sa...

mrarboc/nef: Anledningen - har jag för mig - till att jag har den normala feeden omstyrd, var att jag ville kunna ha google-ads i google reader.
Men mina annonser ger egentligen inga pengar (om inte en cent om dan är pengar) så jag skulle kunna ändra feed. Men då skulle jag vara tvungen att ändra på en massa andra ställen, och det pallar jag inte riktigt.

nef sa...

@ Johnny
Jag tror inte att felet ligger i dina feeedinställningar (mer än möjligtvis hur många inlägg/kommentarer du släpper iväg vid en feeedhämtning--och fraga mig inte var du hittar den iställningen) utan att det hela beror på att mrarboc använder IEs inbyggda feedläsare som (precis som Operas) skiter fullständingt i vad som skett sedan den var igång senast och bara plockar ner det som är satt som default hos den man feeedar på.

Man kan vanligtvis i sin rss-läsare ställa in att den ska plocka även sånt som är arkiverat men har man inte gjort den ändringen så får man bara det som är inställt hos den blogg man feedar på.

Det låter alltså som att mrarboc inte fått nåt av det du skrev mellan den 23:e och den 28:e november av hans beskrivning. Frågan är då om han fick något alls av det du skrivit därefter när han kom hem och drog igång IE och dess rss-läsare och sedan skrev sin kommentar den 4/12?

Ja, jag gillar inte glitchar och vill att saker ska fungera som tänkt så jag söker alltid möjliga orsaker till felen när något kajkar.

Jag tror som sagt inte att felet ligger hos dig mer än möjligtvis nån inställning hur många inlägg som du tillåter att hämtas i bulk.

Johnny sa...

nef: Jag tror inte att Blogger tillåter några inställningar alls vad det gäller flöden. Men för mig funkar flödet som vanligt = det dyker upp i Google Reader en stund efter att jag har publicerat.

Anonym sa...

Nu funkar feeden igen, och jag upptäckte då att det även varit problem med andra mindre viktiga feeds, inte bara på Blogger utan även wordpressbloggar folk har på egen server.

Nu kan vi då alltså fastslå utan någon som helst tvekan att felet inte låg hos dig.

Johnny sa...

mrarboc: tack, det var skönt att höra.