måndag, januari 04, 2010

De ler olika

Aftonbladets Sofis mode, Expressens korsord och tidningen Vi; tre blaskor ligger en bit ifrån mig. Jag tittar på omslagen till dem och kommer att tänka på en sak, nämligen att på omslagen till de två förstnämnda tidningarna ser man nästan alltid leende visa-tänderna-munnar, medans man på tidningen Vi's omslag bara stor-ler då och då. Jag har inte gjort någon jättestor jämförande studie eller så, men jag tror att jag tror rätt.

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Magnus sa...

Det är ganska så slående att på modeannonser i 'gammaldags' veckotidningar typ Allers - eller för en del lokala ekiperingar ute i landet - så jobbar modellerna inte på att flirta in i kameran eller visa ett sexigt minspel. Just det icke-sexade i den sortens modebilder är någon slags gränsmarkör mot det som är "in fashion" - du hittar ju inte en annons för t ex MQ, Gina Tricot eller Sisters som inte tydligt spelar på sex.

Johnny sa...

Magnus: Det stämmer det du säger. Undras vad för slags gränsmarkör allvarlighet och o-leende är.

Elisabet sa...

Men nu är det så, käre herr Stationsvakt, att Vi, det är minsann ingen "blaska". Tidningen Vi är helt outstanding och en av de absolut mest läsvärda tidskrifter jag vet. (Och jag vet ju förfärligt många ,-)

Magnus sa...

Jonhnny: Första gången jag såg en broschyr från MQ slog det mig att alla såg så dystra och snedtända ut. Inte bara vanligt modell-buttra utan rejält rynkade ögonbryn och halvtomma eller sorgsna ögon, både män och kvinnor. Men förmodligen var det tänkt som noir-sexigt.

Johnny sa...

Elisabet: Med blaska menar jag förstås själva pappersmediet. Jag gillar Vi. :-)

Magnus: Det reklam-makarna tänker att man ska tänka och känna när man ser deras bilder funkar aldrig på mig. Antingen genomskådar jag bildernba eller så fultolkar jag dem åt helvete.