torsdag, januari 07, 2010

Jag kör vidare med ingefära/havre-snuset

Nu är det väl .. tja, minst sex veckor sedan jag slutade snusa. I början använde jag snusersättningen Onico som ... ja, snusersättning, men det var inget jag hade tänkt fortsätta med för evigt, och nu har jag slutat med det.

Jag började göra mitt eget "snus", och det jag egentligen bara ville säga här är att jag har fortsatt med det. Det blir ganska mycket och drygt, så jag har bara behövt göra ca en dos/klump i veckan. Så här ser det ut.

Mitt eget fejksnus.

En stor fördel är att det går att frysa in. Jag har gjort det, och när en dosa har börjat ta slut har jag bara behövt plocka fram en ny bit ur frysen. Det tinar upp på nån timme. Allt är alltså frid och fröjd. Men en sak har jag totalt misslyckats med, och det är att få andra att provsmaka mitt låtsassnus. Synen av det, och doften, är tydligen avskräckande. Nåja, då får jag ha't för mig själv.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

17 kommentarer:

Anonym sa...

Gott ser det ju inte ut att vara... Men funkar det så är det ju bra.

Johnny sa...

mrarboc: Det funkar. Egentligen skulle det funka med att mala lite havregryn bara, och smaksätta det, men jag gillar ingefäran - som också funkar som svidare.

fredand sa...

Svidare! Jag slutade för ett år sen och blir faktiskt lite sugen på att prova ditt "snus"... fast det är väl dumt antar jag, kanske blir "hooked" :)

Johnny sa...

fredand: Fast om du har varit "fri" i ett år nu så kanske det är dumt att du vänjer dig med att ha nåt under läppen igen. Steget till att börja kanske blir kortare.

Anonym sa...

Ja, inte ser det gott ut...!
:-) Molly Ginger.

Johnny sa...

Molly: Allting går att vänja sig med. :-)

Tekrånglat sa...

Det såg godare ut på din film.
Jag skulle gärna testa.
Jag snusar fortfarande, men blandar med låtsassnus.

Tekrånglat sa...

Nä, jag blandar inte, jag växlar mellan.

Johnny sa...

Tekrånglat: Det ser godare ut i verkligheten. Färgerna blev lite fel på bilden - i själva verket är det ljusare.

Men blanda ... du kanske skulle testa det. Liksom späda ut det mer och mer vartefter.

Anonym sa...

Och jag som precis gått över till General Extra Stark efter en fullt godkänd besiktning hos läkaren.Men hur upplever du detta egentillverkade snus när det inte innehåller något nikotin !?.

Ha det gott / Pelle Viking.

Johnny sa...

Pelle Viking: Den enda effekten jag har märkt är att jag har fått bättre cirkulation i händerna.

Anonym sa...

Ha ha ha ... Säkert så sant som det är sagt.Ger nog inte upp själv fören hjärnan eller vad det nu är däruppe får minskad blodtillförsel efter som jag nu inte har dessa problem med dålig blodcirkulation trots många års snusning.Det största gisslet är att det uppenbart är svårare att sluta med detta snus än rökningen vilket det bla sändes en dokumentär om när Swedish Match smyghöjde nikotinstyrkan i detta snus med en oönskad effekt för användaren om den nu ville sluta.Mycket svårt att sluta med andra ord.Något som Swedish Match inte ville erkänna rakt ut !!.

En tid sedan jag var här sedan sist men ser att din blogg är precis lila bra som den brukade vara.Tror att det stavas , v-a-r-i-a-t-i-o-n.

Ha en bra dag / Pelle.

Johnny sa...

Pelle: tack. :-)

ban~ken sa...

Jag har provat att smaksätta riktigt snus med saft från riven ingefära en gång men det var inget vidare. Tipset fick jag efter att ha läst ett amerikanskt forum där ett gäng snubbar (troligen alla vita och i 30-40-årsålder) hänger efter att ha blivit frälsta på svenskt snus. Rolig läsning, de snusar så annorlunda jämfört med de flesta i Sverige. Ett annat tips, som kanske är något för dig, var wasabi.

Johnny sa...

ban~ken: Hej. Jag har testat att ta vara på saften från ingefära. Grejen med den, visade det sig, var att den inte hade nån riktig bra smak, utan bara styrka.
Wasabi - det kan vara nåt att tänka på. I pulverform då.

DanneG sa...

Såg jävligt gott ut i filmen, på bilden ser det dock lite ut som torkad hästskit :P Ska nog ta o försöka mig på att göra eget efter ditt recept när jag ska sluta snusa, vilket blir snart hoppas jag..

Johnny sa...

danneG: Om man torkar den rivna ingefäran i luften och inte i ugnenb, då blir den betydligt ljusare. Ugnandet ger mer färg och smak dock.