fredag, januari 15, 2010

Lite under isen

Det här är en gubbe som har gått ner sig i en vak. Som genom ett suddigt fönster ser han skridskoåkarna där ovanför, och han försöker påkalla deras uppmärksamhet genom att dunka på isen underifrån. Strömmen för honom längre och längre bort från vaken. Fast skridskoåkarna orkade jag inte rita - vilket är skitsamma egentligen, för de skulle ändå inte ha hört honom.Det här är nog en vanlig mardröm/tanke/noja man kan ha, att råka ut för just detta. Och mycket riktigt har scener som denna också förekommit i filmer. Jag är inte säker, men jag påminner mig Omen och Dead Zone. Stämmer det?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

crex sa...

Gillar inte skräckisar så dina filmer har jag inte sett. I tyska filmen Führerns elit har de en klaustrofobisk scen där soldaterna tvingas dyka mellan två isvakar. Burrrr!

Elisabet sa...

Ja, för mig är det skräckens skräck.

Eller som det är på Haiti; att man kläms fast under rasmassor!

Under ett besök i Australien besökte vi något slags grottor och guiden berättade lyriskt att hit, till den grottan, hade någon finlemmad tagit sig .,. från en liten, liten öppning under en sten uppe i det fria och så hade han, med huvudet före .,. börjat krypa ner och till slut: nått grottan!

Aldrig.

Inte så för hundra miljoner hade någon fått mig att göra detta och förresten hade jag fastnat i hålet redan från början.

Geobastard sa...

Har glömt bort om det var någon vak i Dead Zone, men i Omen 2 är det en scen med en person som går ner sig i en vak och glider under isen.

Johnny sa...

crex: Just det, den såg jag. Fy bubblan.

Elisabet: För att inte tala om alla jäkla australiska insekter som nog finns i grottor.

Geobastard: åha, tvåan, då har jag alltså sett den i alla fall. Det var jag inte säker på.

Peace in mind sa...

Hunden som gick ner sig i vaken...vi såg den där nere, under isen. Och kunde inte göra ett skit.

Det var en grym dag. På riktigt:(

P-E Fronning sa...

Rolig "vardagskonst"! Hade det varit ett smörförpackning kunde jag ropat "FETT!" men "KESO!" låter inte passande. Jag är ganska säker på att du har rätt vad gäller Dead Zone men det är du som är King-fantasten ;)

Johnny sa...

Pim: Shit! Jag hade inte kunnat få bort en sån syn ur mitt huvud ... nånsin.

p-e: Fast vardagskonsten är slängd nu. :-)

Jag kollade förresten upp saken. I Dead Zone plumsar en massa hockeyspelare i vattnet, men som geobastard sa så är det i omen-2:an som scenen jag tänker på är i:

http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1788870937/