söndag, februari 14, 2010

Den säger något om något - okänt vad

Den här lappen låg på den smutsiga asfalten under luckorna där man slänger sopor. Säkert har den suttit på nån port. Kanske handlade det om att nån skulle till tvättstugan och inte hade portnycklarna med sig. Kanske handlade det om nån flytt. Hur det än låg till så hade lappen tappat sin mening nu, och hade väl helt enkelt farit ut ur soppåsen som någon hade slängt.

Nu var den helt tagen ur sitt dåvarande sammanhang, och låg där på marken och blev blöt. Den hade ingen funktion alls längre, såvida skräp på marken nu är utan funktion. Funktionen kanske finns där, men är okänd. Nå, ändå blev jag stående, gloendes ner på lappen en stund.Sen gick jag. Och sen gick jag tillbaks; 'Fan, jag plåtar den väl då!' Ibland pockar motiv på. Jag hade förvisso kameran med mig, men nån särskild lust att ta händerna ur fickorna hade jag inte. Klick - sen gick jag igen.
Jag glömde lappen tills nyss, när jag tömde kameran.

Okej, in me'n i bloggen då, det är ju ändå det jag har kameran till. Men varför? Varför kändes lappen spännande eller intressant? Ja fan vet, men antagligen kändes texten på lappen - tagen från sitt enda jobb i livet och nu liksom ståendes för sig själv - som en metafor för något annat, nåt existentiellt.Som synes kom jag inte till nån slutpunkt i resonemanget. Jag gör förresten sällan det. Saker och ting brukar klarna när man skriver, men inte den här gången.

Vaddå, bilden med håret? Äsch, det var bara en bild jag satte ihop när jag funderade över vad jag skulle skriva om den existentiella lappen. Hon med håret är ju Shirley Manson, hon som sjunger i Garbage. Inte en av mina favoritgrupper, men jag gillar deras videos. Den här videon heter "Bleed Like Me", och hårscenen dyker upp på slutet.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Petronella sa...

Va?! 0 kommentarer - Varför har inte "vän av ordning" skrivit att det faktiskt hetter Låt dörren vara öppeN? Är mycket förvånad.

Johnny sa...

Petronella: Jag bor ju i förorten, så såna stavningar är typ standard, och man tänker inte på dem. :-)

Petronella sa...

På så vis! Det är så underbart att du svarar så snabbt på kommentarer Johnny. Man blir lycklig. Antar att du också har "tråkigt på jobbet" och tänker därför delge dig den ordverifikation jag just nu har framför mig: gynalemb

Associationer på det?

Johnny sa...

Petronella: Jag har länge tyckt att Lemb borde gynnas. :-)

Petronella sa...

Haha och jag har länge tyckt att även en lem borde få "gynnas" (dvs undersökas av gynekologen)

Johnny sa...

petronella: Vore det så lempligt?