torsdag, februari 11, 2010

Ett par frågor

Jag svarar ju på era frågor, i den mån jag kan, men nu behöver jag själv svar på ett par:

För det första: Kan man ta med en tiokilos symaskin som handbagage med Ryanair till London? Det är min dotter som undrar.

För det andra: Fäster man en benbit, eller en pinne, i änden på ett långt snöre och snurrar denna konstruktion runt, runt så uppstår ett surrande ljud. Har detta "musikinstrument" något namn? Det är bara jag själv som är nyfiken.

---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

12 kommentarer:

Roger sa...

Är inte symaskinen otymplig (man kan få in den i utrymmet över alt under sätet) så ska det inte vara några problem.

I vanliga fall brukar viktgränsen för handbagage vara 8kg, men det brukar gå och prata sig förbi det där. Har släpat med mig datorväskor som vägt mer vid flera tillfällen.

Anonym sa...

Angående musikinstrumentet som du beskrev så användes detta av t ex de uråldriga Australiska Aboriginals invånarna när de brukade stå och snurra dessa anordningar som mycket riktigt skapade ett starkt hummande ljud som rent signalljud.

Australian Aboriginal Musical Instruments


Nedan har du ett exempel :

The Bullroarer


Allt har redan funnits i historien och ibland glömts bort men återupptäckts och förfinats i en tro att vi gjort framsteg såväl i politik som fasta föremål mm.

Assassin's Creed Lineage


Angående maxvikten på handbagage vid flyg skiftar detta rejält beroende på vilket flygbolag man använder där en del har en maxvikt på detta handbagage till fem kilo och andra kan sträcka sig till tio kilo.Helt olika med andra ord.

Pelle

Anonym sa...

Här finns för övrigt ett exempel på ovanstående.LOL.

Pelle

Johnny sa...

Roger. Tack så mycket. Kanske kan man strippa ner den lite också, typ ta bort pedaler och sånt, och lägga i jackfickan.

Johnny sa...

Pelle: Tack. Jag funderar på att tillverka en sådan, nämligen.

Anonym sa...

Hmmm ... undrar om inte trä i någon form med vridning ger ett klart bättre ljud som nu också detta instrument hade en gång från början.Om du snurrar på din när den är färdig så ska jag plocka ner min som jag skaffade en gång på en semesterresa i just Australien men som var nytillverkad och se om jag kan svara på din signal.

Ha det gott. :)

Pelle

Peace in mind sa...

som vanligt...vet jag ingenting...bara att min dotter hade kunnat snacka sig förbi med en symaskin i famnen...

Hoppas det löser sig för henne, och att hon ska sy nåt fiiiint:)

Johnny sa...

pelle: Propellerformen tror jag på - gärna med lite hack och hål.

Pim: tack. :-) Det löser sig nog.

Översättarhelena sa...

1. Jag har för mig att viktgränsen för handbagage på Ryanair är just 10 kg. När vi åkte till Barcelona med bara handbagage förra sommaren stack vi ut till flygplatsen kvällen innan och testade våra väskor i en mojäng de har. Det är som en metallställning där man kan stoppa ner kollit. Om det får plats får man ta det som handbagage. Det kanske kan vara en bra idé när det gäller symaskinen.

2. Brummare eller vinare (fast det senare kan ju lätt missförstås).

Johnny sa...

ö-helena: Tack tack. och vinare är väl bra - både låter bra och smakar gott. Det blir snurrigt i slutänden i bägge fallen. :-)

Rebecca sa...

jag har rest Skavsta-London med Ryanair och en symaskin som handbagage. Gick utmärkt förutom att jag glömde fälla ner pressarfoten under resan och spaken gick av under frakten. Så härmed vill jag hälsa din dotter: fäll ner pressarfoten :)

Måtten som gäller för handbagage står på Ryanairs hemsida, det är som en liten kabinväska.

Johnny sa...

Rebecca: Ja det ska visst funka. För säkerhets skull ringde jag securitas-vakterna på Skavsta, och de sa att det bör funka. Tack ändå.