torsdag, februari 25, 2010

Kunskapsjakten

Elisabet filmade när hon gjorde nationalencyklopedins "Kunskapsjakten". Jag ville inte vara sämre ... men det var just det jag visade mig vara - antagligen sämre än de flesta. Jag är helt enkelt inte - som synes på filmen här nedan - särskilt allmänbildad.Geografi är förresten den ömmaste akilles-tån. En händelse i en sportaffär förra vintern kan illustrera det. Jag höll i en plastboll för barn. Den var designad som en jordglob. Jag pekade ut olika länder för Paolas son Ivar. Paola sa: "-Hallå där, det där stämmer inte!" Jag hade pekat ut Spanien - trodde jag. Hon bad mig peka igen, och jag kunde inte. Alltså, det blev nästan en kontrovers mellan oss där, för hon trodde att jag larvade mig; "ingen kunde väl vara så dålig på kartan?". Men jag larvade mig inte.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

7 kommentarer:

Elisabet sa...

Herr Stationsvakt: sicken tur att jaga slutade efter den tredje frågan!

Geografi är inte heller min starka sida. Ibland placerar jag någon stad på helt fel kontinent och låter stadens namn afrikanskt, då sätter jag den ungefär i mitten och alltid får man några poäng.

Sämst är jag dock på påhittade gudar och gruppen Kiss medlemmar .-)

Elisabet sa...

Elisabet igen: ja, det där med tängerna hade jag absolut inte kunnat och inte landet i Afrika heller, där hade jag fått gissa ,-)

Och ibland är det jättelurigt, då ska man placera det minsta alternativet som nummer ett (längst upp), det gäller att se upp noga!

Johnny sa...

Elisabet: "Sämst är jag dock på påhittade gudar och..." Hm. Nämn några gudar som inte är påhittade. :-)

Elisabet sa...

Ja, ja, jag är inte så säker på det jag ,-))

Men jag har alltid haft noll intresse för Balder och allt vad dom heter!

Johnny sa...

Elisabet: Fast förresten gick jag in på bolaget och handlade i fredags. Bara sådär liksom. Antagligen var det Bacchus som ledde mig.

Elisabet sa...

Jo, jo .. ,skyll på Bacchus du .-)

Han hade nog inte tid med det .., jag tror att herr B har heltidstjänst utanför dom enorma spritbutikerna i Tyskland.

Det var där han håvade in pv, t.ex.

Johnny sa...

Elisabet: han är som Jahve typ, finns överallt. :-)