fredag, februari 12, 2010

Skivomslag: ett riktigt fult ett

En kille på mitt jobb köpte en LP-skiva på eBay: Kate Bushs "The Kick Inside". Anledningen till att han gjorde't var att han ville ha det amerikanska omslaget, som skiljer sig från det europeiska, och för den delen från det kanadensiska med. Ett par hundringar i svenska pengar fick han ge, inräknat frakt. Helt okej, antar jag.

Nåväl, det blev att vi snackade om saken och kollade lite på Wikipedia. Skivan är från 1978, och på Wikipedia, när man kollar upp skivor, kan man se vilka mer skivor som kom ut det året. Jag kollade 1978 ... och ramlade över ett av de fulaste och mest smaklösa omslag jag har sett på länge.Ska micken och håret föreställa manliga respektive kvinnliga könsdelar, medans svetten ska vara sperma? Bergis, eller så har jag snuskig fantasi bara. Horribelt fult omslag i alla fall, en pina för ögat. Herman Brood & His Wild Romance: "Cha Cha". Nä tack, den vill jag nog inte höra.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

11 kommentarer:

Anonym sa...

Själv tycker jag den har en fläskig men inte så smickrande humor... den får skrattet att tvinga sig fram ur den djupa avgrunden av dålig smak (som iaf jag har)
Blir ju nyfiken på hur skivan låter :)

PaljettenQ sa...

Nu har jag spotifyat Herman... det låter överraskande bra.Tro´t om du törs. Det var en rolig upptäckt!

Johnny sa...

pq: Nu spotifyade jag den också. Okej, den var bättre än vad omslaget lovade. Fast låtarna var rätt lika varandra, allihopa, så funkar nog den här skivan när man är full och är på fest. .-)

Anonym sa...

Herman Brood är något av en rocklegend i Nederländerna. Han började som pianist i bandet Cuby and the Blizzards. Underbart bluesband! Han dog tyvär för några år sedan och det är ett stort förlust för musikvärlden OCH konstvärlden eftersom han blev vid senare år en mycket respekterad konstmålare. Under en av hans konserter blev jag ihop med första pojkvännen min... Say no more...ni får inte behandla Herman så illa. Det knäcker mig :)

//Monique

Anonym sa...

Ang konstiga skivomslag finns det uppenbart tonvis med dessa i olika samlingar därute ...

Som t ex :
Funky Honkey Nasty Nigger

Och :
Back To The Shit

Samt :
Songs For Gay Dogs

Pelle

Johnny sa...

Monique: Okej, jag ska vara snäll mot Herman i fortsättningen. :-)
Och man ska ju som bekant inte döma boken efter omslaget, och det gäller kanske skivor med.

Pelle: På tal om ett av dina omslag där - back to the shit - så skrev Spengo om just Millie Jackson häromdan. Hon visade sig - trots omslaget - vara rätt grym.

Anonym sa...

jag gillar nog mest de tecknade armhålshåret... det känns som att: FAN det borde ha varit jag som gjorde den där bilden! :)

Johnny sa...

pq: Gör en variant av det då, typ som här:
http://paljettenq.wordpress.com/2010/02/11/gora-gladje/

Petronella sa...

Jag tror att svetten är lubrikation.

Johnny sa...

Petronella: Det tror inte jag, men okej, vi kan hoppas.

Petronella sa...

Hahaha. *hoppas*