onsdag, februari 24, 2010

Smart

Skene, Marks kommun: Folk är missnöjda med snöröjningen

Hm, låt se, vad kan vi göra för att det ska funka bättre? (De tänker så det knakar) Den här idén verkar bra: Vi slår ner en snöskottare och vi attackerar snöröjningsmaskinerna med skyfflar. Hurra, vad smarta vi är!

Ja, hurra, vad smarta de verkar vara. Jag tycker vi sjunger om dem nu. Vi använder Peps Persson-låten "Hög standard", fast vi byter ut orden:
Hög IQ, va fan är hög IQ
Va ska du med hjärnan till va
När den funkar så jävla illa

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag tror att jag svimmar!

Det är ju inte klokt.

Anonym sa...

Folk börjar bli desperata ...

SomDomAndra sa...

Vad ska du med bil och villa
När du mår så jäv-la illa

Va ska du med hjärnan till va
När den funkar ack-så illa

Johnny sa...

Elisabet: Ja man häpnar.

Anonym: Kanske beror på det. Hoppas.

SDA: "ack" gjorde att det blev mer flyt i texten.

Urban sa...

Nja jag har en viss förståelse för honom. När de skyfflar över snön som ligger på gatan medvetet till privata markägare som måste ta bort den blir man lite sur. I början av snöfallet kom en liten plog efter och tog bort de värsta snöhögarna som plogen skyfflat över till privat mark efteråt. Nu för att spara pengar på snöröjningsbugeten struntar de i det.

Såg i tätorten i går folk som en ren ilska skottade ut snö mitt på gatan igen. För egen del fick jag hyra en traktor med skopa för att ta bort snö så jag kom åt garaget.

Johnny sa...

Urban: Åtminstone tog du inte till våld.

Urban sa...

Nej, jag knöt knäven i fickan :-)

Den senaste plogbilsköraren på vår gata var kreativ. Han minskade gatans bredd med ungefär 1 meter. Så istället för att vi på varsin sida om gatan behöver ta hand om 50 cm snö på respektive sida så fick vi 1 meter istället. Vilket innebär att plogbilsföraren kunde köra två vändor för att flytta snö istället för tre.

Fortsätter det snöa så lär vi om en vecka bara ha en liten gångstig i mitten på det som var en gata.

Johnny sa...

Urban: Ingen risk, för nu kommer vårfloden (hoppas jag).

Magnus sa...

"It is an exhilarating feeling to be shot at unsuccessfully" förklarade Werner Herzog häromdan på BBC under en tidigare intervju hade nån faktiskt skjutit på honom (inte reportern dock) men bara åstadkommit ett rätt ytligt sår någonstans vid ena höften. Han är den sortens man som dylikt händer för.

Det är nog ingen "upprymd känsla" när folk ilsket kastar snöbollar på en medan man skottar snö åt dem. Och här var det ju ännu värre.