fredag, mars 05, 2010

Hur hinna?

I DN:s "Fråga Insidans experter" berättar en kvinna att hennes pojkvän (eller manvän eller gubbvän, åldern framgår inte) har bytt ut intresset för sex mot (bland annat) ett intresse för alkohol:
Konsumtionen av alkohol är oroväckande hög, det är 4-5 folköl varje vardag och då helgen kommer är det 20 starköl för att klara helgen, vilket är extremt tråkigt för mig som inte dricker alls.
Vad familjerådgivaren, han som svarar på hennes fråga, säger vet jag inte, för jag har inte läst det. Över huvud taget tycker jag att vanliga människors frågor är intressantare än experternas svar.

Nå, som synes här ovan nämner kvinnan hur mycket karln dricker: "4-5 folköl varje vardag" !!?? Alltså, att någon dricker tjugo starköl på en helg, som mannen ifråga tycks göra, kan jag köpa. En helg är en helg och har man inget bättre för sig än att dricka kan man lugnt få i sig det. Men "4-5 folköl varje vardag", hur fan går det till? Snubben måste ju sätta igång att tömma i sig öl direkt när han kommer hem från jobbet, och sedan fortsätta på ett helt maniskt vis för att hinna med det.

Han kanske jobbar deltid?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

15 kommentarer:

Geobastard sa...

Från en som drack rätt mycket för mycket under sin tid på Eslövs folkhögskola kan jag säga: Inga problem alls. Vi festade minst varannan vardag och varje helgdag. Det första vi gjorde efter att lektionerna var slut var att knalla till pubben eller till systemet och köpa öl. Alternativt att knalla till någon av de femtielva personer vi kände som langade hembränt.

Min stackars etanolmarinerade lever. Det var 2 mycket mycket hårda år.

Johnny sa...

Geo: Du söp inte bort hjärnan i alla fall, och det är huvudsaken [sic!].

Men jo, det är klart man hinner rent tidsmässigt - men också det enda man hinner. Normala efter-jobbet-sysslor, såsom duschning, städning, diskning, matlagning med mera, med mera, de sakerna får nog stryka på foten.

Anonym sa...

Dricker man (20) starköl varje helg så är man garanterat alkis.Kanske ett sätt att försöka glömma ett jobbigt liv !?.

Pelle

Johnny sa...

Pelle: Ja om inte annat blir man det nog rätt snabbt.

Rutan sa...

Hon blev rådd att lämna killen, vilket jag kan hålla med om.

P-E Fronning sa...

Själv är jag ganska dålig på att dricka mängder av öl. Man blir så full i magen. Men fyra folkisar en vardag kväll är nog inga problem om man gillar det. Hur många timmar har man en vardagkväll? Fem?

Johnny sa...

Rutan: Det kanske var ett gott råd, eftersom hon inte drack själv. Även laster bör delas, om man har ett förhållande. Kanske.

p-e: Jag gjorde felet, när jag skrev den här posten, att ta mig själv som exempel. Jag kommer hem halv åtta på kvällarna.

Anonym sa...

Hur dum får man vara?Byta ut sex mot folköl...män är bra konstiga!
/A

Johnny sa...

A: Det kanske var Norrlands öl: "Ibland vill man vara sig själv för en stund".

Plastfarfar sa...

Folköl!? Vederstyggligt. I centraleuropa har man i alla tider bryggt sitt öl efter smak och inget annat. Då landar allkoholhalten runt 5+ procent.

Fast har man en partner som hellre ölar en sexar, så är det nog dags att tänka om.

(För egen del skulle jag nog inte kunna dricka mig full på folköl. Jag skulle bara bli toknödig och få huvudvärk)

Johnny sa...

pf: Undras om man kan gradera sex som man graderar öl? Alkoholhalt kunde vara sexhalt. Det kunde finnas allt från lättsex till starksex, där starksex hade en sexhalt över 5%.

PaljettenQ sa...

Om man tänker på de ungdomar som missbrukar coca-cola och hinkar i sig mer än två liter om dagen så verkar det inte omöjligt att suga i sig en trave follisar heller...
Men nog torde kroppen säga ifrån till slut. *hoppas*

Johnny sa...

pq: Fast då får man dricka oavbrutet. Fem folkisar är väl typ två och en halv liter = nästan en hel lådvin. man får ligga i för att hinna.

Ingela sa...

Ujujuj, det finns en massa gubbs som föredrar öl och TV framför det mesta, även samliv.

Johnny sa...

Ingela: Öl och tv istället för samliv. Jag tycker de kan variera sig lite ibland: Vin och radio istället för samliv. :-)