söndag, mars 14, 2010

Ospring i benen och Dramatenbesök

Söndag. Jag borde vara ute och springa, men knäna håller inte för det. Vart köper man nya knän, nån som vet? Är de dyra? Nå, igår i alla fall, på min entimmesvandring, då sprang jag faktiskt tjugo minuter i streck. Okej, vissa sträckor liknade nog löpandet en zombies hasande, men det var i alla fall mer än gåing hela tiden. Jag antar att det är det jag får köra idag - gåing.

Igår kväll, förresten, så gåade jag iväg till Dramaten. På uppdrag av kulturbloggen såg jag Gösta Ekmans 'Hantverkarna'. När jag kom hem försökte jag skriva något som skulle likna en recension. Den finns att läsa på Kulturbloggen.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

12 kommentarer:

Steffe sa...

Dramaten, det var värst. Nya knän låter dyrt.

Anonym sa...

Du kanske ska skippa springandet,satsa på powervalken,skaffa stavar!
/A

Johnny sa...

Steffe: Det VAR fint på Dramaten. Nya knän ja. Kanske kan man öppna upp, karvar ur, och stoppa in ett par gångjärn?

/A: Jag äger stavar, faktiskt. Men jag känner mig pinsam med dem. Måste hitta ett folktomt ställe.

P-E Wassersprinkler sa...

...är det samma ställe, månne, där man köper ny rygg?

Språkfråga: Googling ger vid handen att det tycks råda en en förvirring kring användandet av "i streck" och "i sträck". När jag läste din post blev även jag osäker och det beror nog på att man kan hitta en viss logik bakom båda varianterna. Googla gärna "i streck" och "i sträck" samtidigt så ska du se att båda hittas på samma sajter i massor av fall. Men genom en slagning i SAOL kan man utläsa att "i sträck"/"i ett sträck" är det korrekta. Tänkte du kunde vara intresserad av detta.

Ullah sa...

Jag tycker att det var en väldigt bra recension. Du sa det man ville veta och berättade inte för mycket om handlingen (jag hatar spoilers).

Johnny sa...

p-e: Hmmm. SAOL vet förstås bäst. Men streck ser på nåt vis bättre ut. Jag låter't ligga tills vidare.

Anonym sa...

Jag känner mig oxå lite jökig med stavar men faktum är att ingen tittar eller skrattar nuförtiden..*L*
/A

Johnny sa...

Ullah: Vad bra. :-) Tack.

/A: Kvinnor över 30 kan nog komma undan me't, men jag måste nog närma mig 60-strecket för att slippa töntstämpel. Åtminstone tror jag det.

Anonym sa...

Skippa springandet. Ta i stället lite mer tid på dig. Det är inte farten som gör att man minskar i vikt utan det är sträckan man tillryggalägger som förbränner fett
Estrella

Johnny sa...

Estrella: Det finns så jäkla många teorier.

Rutan sa...

Det finns ingen tveksamhet vad gäller sträck och streck. Sträck handlar om att sträcka ut (fågelsträck, armar uppåt sträck osv). Streck kan man rita när man har sträckt sig efter en penna. Springer man i ett streck, så är det strecket ritat i gruset. Det kan man göra dagarna i sträck.

Att det är så lätt för mig kan bero på att jag talar småländska.

Johnny sa...

Rutan: Det var uttömmande. Tack. :-)