fredag, mars 26, 2010

Ta lärdom av 9/1

När allt i livet är ordnat till det bästa: mat på bordet, tak över huvudet, utbildning åt barnen och så vidare, då kan man ägna sig åt annat, till exempel att bry sig om vad som händer på andra sidan jorden. Detta är tydligen fallet för ett gäng muslimer i Malaysia. Alltså, nu utgår jag från att det är ett feltryck i Aftonbladet. Är det inte det är det ju jättemärkligt, för vad tusan ska man ta lärdom av som hände den 9/1? Jag kollar upp saken på Wikipedia.

Är det rättegången mot Jeanne d'Arc vi ska ta lärdom av? Den inleddes den 9/1 1431. Eller är det att svenskarna besegrde danskarna i slaget vid Kolding, år 1644? Det kanske är den 9/1 1969 vi ska dra lärdom av? Då spelade Jimi Hendrix i Stockholms konserthus.


Å andra sidan bytte Högerpartiet namn till Moderata samlingspartiet just den dagen, och hur tusan ska vi värdera lärdomshalten i dessa två händelser satta mot varandra? Som sagt, jag hoppas det är ett feltryck.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / SvD
---
Update: Det måste ha varit ett feltryck, för DN skriver att budskapet var ”Lär er av 11 september”. Den 11 september, berättar wikipedia, 1978, dör formel 1-föraren Ronnie Peterson av skadorna han ådrog sig i en krash dagen innan. Lärdomen vi kan dra av detta är att vi ska ta det försiktigt när vi kör. Tack för det rådet, malaysia-muslimer, det ska vi.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nine eleven, doh ;p

Anonym sa...

Om inte annat så dyker de kanske upp som invandrare i Sverige i framtiden i jakt på vår trygghet med bla socialbidrag mm.Undrar om de visar upp denna brända flagga i tullen vid det tillfället !?.Förmodligen inte ha ha ...

Pelle

Erik sa...

Än en gång visar de överreligiösa smutsfolken att de inte förstår demokratiska grundprinciper som t.ex tryckfrihet.

Johnny sa...

pelle och erik: Läs mina kommentarsregler häruppe till höger. Det känns som att ni har passerat gränsen.
Jag tycker en mindre irriterad/agressiv ton passar bättre här.

Röstare sa...

Genom bränna flaggor och mordhota folk i Sverige försöker muslimerna i Malaysia bara få en snabbväg till asyl i Sverige och få gratis pengar resten av livet och kunna utöva muslimsk terror med svenska skattepengar. Om de gör sig tillräckligt opopulära i sitt hemland så kan de skylla på att de blir "förföljda" och vips ett gratis pass till Sverige.
Ingen bakgrundskontroll görs, bara raka rör.

Anonym sa...

Du har en ny poäng Röstare! jag inte tänkt det tidigare, eller sätta fingret på det Har alltid undrat varför det kommer muslimer till Sverige från länderna där det kristna minoriteten hotas och dödas. Borde det inte vara de kristna som ska söka asyl?

Egypt, Malaysia, Nigeria, Somalia.

för att nämna några sådana länder.

Undrar varför man släpper alla typ av muslimer till Sverige eller muslimer i överhufvudtaget.

Johnny sa...

Röstare + Anonym: Som sagt, det finns antagligen lämpligare bloggar än min att föra en sån här debatt på.
För min del tror jag att såna där flaggbränningar är arrangerade "uppifrån" i såna länder, och att det mesta handlar om att stärka olika positioner inbördes hit och dit.
Och med det får det räcka med kommentarer till den här posten.