onsdag, april 21, 2010

Billekar

När mina ungar var små brukade de leka billeken "Gul bil". Jag vill minnas att den gick ut på att man skulle slå till den som satt närmast varenda gång man såg en gul bil. Jag vill också minnas att denna barnsliga lek ofta slutade med bråk. Nå, det finns vuxnare och mindre våldsamma varianter på den leken, till exempel "Grått hår".

Den är förvisso lite tristare och mindre social än "Gul bil", men den brukar i alla fall inte sluta med bråk. Leken går ut på att man tar tag i sin högra kragsnibb med sin högra hand varenda gång man ser ett grått hår. Här ses Madeleine och Jonas leka den leken.


"Madeleine och Jonas är fortfarande ett par"
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Densamma lekte jag med mina syskon men vi slogs aldrig vad jag vill minnas.Färgerna var ju inte så många som idag med alla dessa neonfärger i olika kulörer så jag tror inte det had varit lika lätt idag.Större felmarginal så att säga. :)

Pelle

Pumita sa...

Haha, J & M ser inte ut att vara på lekhumör...

Våra billekar gick ut på att i tur och ordning rabbla städer (länder, skådisar, juneimit) som börjar med en speciell bokstav. Och en båt kommer lastat förstås.

Pumita sa...

"lastad" heter det visst...

Johnny sa...

Pelle: Fast just gula är ändå rätt ovanligt.

Pumita: Allt detta utspelade sig före bärbara datorer och Playstation portable. :-)

Pumita sa...

Precis, och Ipod, strax efter stenåldern mao.

Johnny sa...

Pumita: Själv äger jag ingen iPod, så jag har ena benet kvar i stenåldern.

Anonym sa...

Frågade min käre son häromdan vilken färg han hade skulle önska på kommande bil. - Gul. Hade varit skoj att se alla ungar slå varandra när man kom körande, sa han!

Johnny sa...

Anonym: Ett argument så gott som något.

crex sa...

Apropos billekar, se filmen Genova (2008).

Johnny sa...

crex: Tja, varför inte.