måndag, april 19, 2010

Jethro Tull på Annexet igår

Jag vann ju en biljett till Jethro Tull av Kulturbloggen härom veckan, och igår var vi - kulturbloggaren Rosmarie och jag - på Annexet och tittade. Jag går skitsällan på konserter vilket jag tror krävs om man ska recensera på ett bra sätt - man måste ha ett visst jämförelsematerial.

Jethro Tull i Stockholm 18/4-2010

Det är samma grej som när folk rekommenderar ölsorter till mig och jag svarar: "Äsch, det går väl lika bra med ICA's folköl ...". Jag dricker alltså öl så sällan att jag inte kan jämföra riktigt. All öl smakar ganska smarrigt - och samma gällde för Jethro Tull.

Men som tur var, för den som är intresserad, så finns en bra beskrivning av konserten inne på Kulturbloggen. Jag kan i alla fall säga att jag är nöjd med hur det lät och såg ut. 1: Man satt på stolar = bra. 2: Ljudnivån precis lagom = bra (man slapp oroa sig för tinnitus). 3: Gubbarna på scen såg hyfsat pigga ut med tanke på snart 40 år av spelande ungefär samma låtar = bra.

Hur låter då Jethro Tull nu för tiden. Tja, har man Spotify kan man lyssna på ett livelbum från 2003, så kommer man rätt nära. Annars kan man titta på de små (och inte riktigt bild och ljudmässigt högkvalitativa) filmsnuttarna jag tog igår.Och vill man inget av ovanstående ska jag ändå beskriva hur de låter. Ta en gnutta gammal Mike Oldfield. Lägg till ett par droppar Merry och Pippin dansar och sjunger på ett värdshusbord i Sagan om ringen. Häll på lite bluesrock, möjligen Cream. Och slutligen kan man toppa med lite 'Stonehenge' från filmen "Spinal Tap". Så låter det ungefär = bra.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var där - skit bra, bara älskar när Ian Andersson släpper loss och (nästan) misshandlar sig flöjt.
Och du, visst om man påstår sig vara en proffs recensent kanske man ska se många koncerter, annars tycker jag att det räcker med att sett en för att skriva/tycka om man vill. Många så kallade proffs har dessutom väldigt konstiga kriterier för vad som är bra tycker jag

Johnny sa...

anonym: Konserten var verkligen helt okej, det kanske hade räckt med att skriva det. :-)

Åza sa...

Jag är absolut ingen proffs recensent, men jag har skrivit om när jag var på Jethro Tull i Göteborg i lördags. Du kan läsa om det på min blogg.

http://www.vaxjonytt.se/azas_blogg/jethro_tull_i_lisebergshallen_goteborg_698.aspx

Johnny sa...

Åza: Bra att det var bra. Och du - tycker jag - recenserade bättre än det brukar låta. :-)